Milliyet AnasayfaMilliyet AnasayfaPembenar
  • Astroloji
  • Sağlık
  • Güzellik
  • Yazarlar
    Menü
    Giriş
    MİLLİYET ANA SAYFA
    • Astroloji
    • Sağlık
    • Güzellik
    • Yazarlar
    Gündem
    Dünya
    Ekonomi
    75.yıl
    UzmanPara
    AnasayfaBorsaDövizAltın
    Skorer
    AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
    Cadde
    Pembenar
    Yazarlar
    Milliyet Tv
    Astroloji
    Teknoloji
    Seçim Sonuçları
    Son Depremler
    Tümü
    Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
    Resmi İlanlar
    Bize Ulaşın
    KünyeReklamÜyelik
    • Twitter icon
    • Instagram icon
    • Youtube icon
    • Tiktok icon
    © Copyright 2025 Milliyet.com.tr | Giriş Yaptığınız taktirde kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
    Son Dakika Haberler
    Püf NoktasıYemeklerin tadına tat katan et suyunun püf noktası! Fırına atmak şart, müthiş lezzet
    • Paylaş:
    • Twitter icon
    HaberlerPüf Noktası Haberleri

    Yemeklerin tadına tat katan et suyunun püf noktası! Fırına atmak şart, müthiş lezzet

    28.01.2025 - 16:26 | Son Güncellenme: 28.01.2025 - 16:55

    #Et suyu tarifi#Lezzetli et suyu#Sağlıklı et suyu#Et suyu hazırlama#Et suyu püf noktaları#Et suyu yapımı#Evde et suyu#Et suyu pişirme#Et suyu dinlendirme#Et suyu lezzet sırları
    TwitterLinkedinFlipboardLinki Kopyala
    TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

    Evinizde lezzetli ve sağlıklı bir et suyu hazırlamak istiyor, ancak bazı püf noktalara dikkat ederek ilerlemek istiyorsanız bu ipuçlarını takip edebilirsiniz. Lezzetli bir et suyu hazırlamak için yapmanız gerekenler.

    1/8Yemeklerin tadına tat katan et suyunun püf noktası Fırına atmak şart, müthiş lezzet

    Sağlığımız için çok faydalı olan et suyu, hem diğer yemeklere lezzet katar hem de genel sağlığı iyileştirmeye yarayan bileşenler içerir. Bu püf noktalara uyum sağlayarak pürüzsüz bir et suyu elde edebilirsiniz.

    2/8Yemeklerin tadına tat katan et suyunun püf noktası Fırına atmak şart, müthiş lezzet

    Evde nefis bir et suyu hazırlamak istiyorsanız, öncelikle ilikli kemikleri fırında kızartmanız gerekir. Bu sayede daha iyi bir aroma elde edebilirsiniz. Pişirme işlemlerine soğuk suyla başlamak ve yavaş yavaş kısık ateşte kaynatmak lezzetlerin suya ulaşmasını sağlayabilir.

    3/8Yemeklerin tadına tat katan et suyunun püf noktası Fırına atmak şart, müthiş lezzet

    Malzeme seçerken ilk olarak kemik türüne dikkat edilmelidir. Genel olarak dana veya kuzu kemikleri ideal olacaktır. Özellikle ilikli kemikler et suyuna harika bir lezzet katar. Ayrıca taze ve kaliteli kemik ve et kullanımı, et suyunun lezzetini belirler.

    4/8Yemeklerin tadına tat katan et suyunun püf noktası Fırına atmak şart, müthiş lezzet

    Et suyu hazırlarken ekstra malzemelere yer vererek suyu çeşitlendirebilirsiniz. Soğan, sarımsak, kereviz sapı ve havuç gibi sebzeler lezzet atar. Aynı şekilde defne yaprağı, tane karabiber ve kekik gibi baharatlar da et suyuna çok yakışacak.

    5/8Yemeklerin tadına tat katan et suyunun püf noktası Fırına atmak şart, müthiş lezzet

    Eğer kemiklerin üzerinde fazla kalıntı varsa, kaynar suda birkaç dakika haşlayabilirsiniz. Bununla birlikte pişireceğiniz tencereyi iyi seçmeniz gerekir. Uzun süre pişirmek için döküm tencerelere öncelik verebilirsiniz.

    6/8Yemeklerin tadına tat katan et suyunun püf noktası Fırına atmak şart, müthiş lezzet

    Tencereyi orta ateşte kaynama noktasına getirebilirsiniz. Tencereyi orta ateşte kaynama noktasına getirebilirsiniz. Ardından ocağı kısıp et suyunu kısık ateşte pişirin. Dana veya kuzu kemikleri için: 6-12 saat, tavuk için 2-4 saat, balık için 30-45 dakika yeterlidir.

    7/8Yemeklerin tadına tat katan et suyunun püf noktası Fırına atmak şart, müthiş lezzet

    Kemikleri kaynattığınız sırasında yüzeyde biriken köpüğü kepçe yardımıyla alabilirsiniz. Bu sayede et suyu daha berrak olacaktır. Köpükler kemiklerin üzerindeki kalıntılardan oluştuğu için tadını da bozabilir. Köpükleri aldığınız sırada sebze ve baharatları pişirebilirsiniz.

    8/8Yemeklerin tadına tat katan et suyunun püf noktası Fırına atmak şart, müthiş lezzet

    Pişirme işlemi bittikten sonra et suyunu süzmek için ince bir süzgeç veya tülbent seçebilirsiniz. Böylece istenmeyen küçük parçaların et suyuna karışması önlenir. Ardından suyu oda sıcaklığında dinlendirerek buzdolabında birkaç saat bekletebilirsiniz. Üstündeki yağı almak isterseniz soğumasını bekleyin.

    EN ÇOK OKUNANLAR
    Kuraklığı dondurmayla yendiler Tatlıyla geçinen kasaba: 150 bin lirayla yılı çıkarıyor
    Kuraklığı dondurmayla yendiler! Tatlıyla geçinen kasaba: 150 bin lirayla yılı çıkarıyor
    Kuraklığı dondurmayla yendiler Tatlıyla geçinen kasaba: 150 bin lirayla yılı çıkarıyor
    Kuraklığı dondurmayla yendiler! Tatlıyla geçinen kasaba: 150 bin lirayla yılı çıkarıyor
    Buz kıracağıyla beyin ameliyatı 10 dakikada ölüm: Nobel ödüllü tedavi 500 can aldı
    Buz kıracağıyla beyin ameliyatı! 10 dakikada ölüm: Nobel ödüllü 'tedavi' 500 can aldı
    Buz kıracağıyla beyin ameliyatı 10 dakikada ölüm: Nobel ödüllü tedavi 500 can aldı
    Buz kıracağıyla beyin ameliyatı! 10 dakikada ölüm: Nobel ödüllü 'tedavi' 500 can aldı
    Yazarlar
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç SevinUranüs İkizler’de: Burçları neler bekliyor? Zihinlerimiz yeniden formatlanıyor
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluUranüs İkizler Geçişi: Zihinlerde devrim, kalplerde dönüşüm
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşFrekansınız fark ettirir: 'Ben mi değiştim, o mu değişti?'
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDiş sağlığı ve kalp hastalıkları arasındaki gizli bağ
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin7-14 Temmuz Haftalık Burç Yorumları - Gizli Kalan Gerçekler Bu Hafta Açığa Çıkıyor
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluTemmuz 2025: Zihinsel sıçrama ayı
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin30 Haziran - 6 Temmuz haftalık burç yorumları! 'Stratejik olmanız gerekiyor'
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşEnerjinin gücü: Yaşamınıza yansıyan ışık
    Oğuz Kara
    Oğuz KaraSisi, Nihal Candan ve Biz: Bedenle savaşa dair bir söyleşi
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDiş Taşı Temizliği: Azı karar, çoğu zarar mı?
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu"Kendini nasıl koruyorsun?" sorusunun astrolojik cevabı
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDişler neden sızlar?
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin16 - 22 Haziran burç yorumları! 'Kritik bir haftaya giriyoruz'
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşHer şey normaldi ama ben hiçbir şey hissetmiyordum
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin11 Haziran yay dolunayı, burçları neler bekliyor? Konular artık netleşiyor
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç SevinJüpiter Yengeç'te, Yay Dolunayı Yaklaşıyor! 9-15 Haziran 2025 Haftası Burçlara Göre Şans ve Değişim Rehberi
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluHaziran'da zihinle kalp arasında denge kurmak
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirSüt dişleri... Geçici ama değerli
    İlgili Haberler
    Rüçhan Çamaydan acı haber 94 yaşında hayatını kaybetti
    Rüçhan Çamay'dan acı haber! 94 yaşında hayatını kaybetti
    Travis Scotttan Galatasaraylı şarkı
    Travis Scott'tan Galatasaray'lı şarkı!
    Tuba Büyüküstünden yeni pozlar Yazdıklarıyla gizem yarattı Var bir ihtimal
    Tuba Büyüküstün'den yeni pozlar! Yazdıklarıyla gizem yarattı! 'Var bir ihtimal'
    Uzak Şehir’in Şahin’i Alper Çankaya: Ayrı dünyaların insanlarıyız
    Uzak Şehir’in Şahin’i Alper Çankaya: Ayrı dünyaların insanlarıyız

    YAZARLAR

    ASTROLOJİ

    • Günlük Burç Yorumları
    • Aylık Burç Yorumları
    • Haftalık Burç Yorumları
    • Yıllık Burç Yorumları
    • Burç Özellikleri (2025)
    • Daha Fazla
      • Koç Burcu 2025
      • Boğa Burcu 2025
      • İkizler Burcu 2025
      • Aslan Burcu 2025
      • Başak Burcu 2025
      • Yengeç Burcu 2025
      • Terazi Burcu 2025
      • Akrep Burcu 2025
      • Yay Burcu 2023
      • Oğlak Burcu 2025
      • Kova Burcu 2025
      • Balık Burcu 2025
      • Burçlar
      • Yükselen Burç Hesaplama
      • Aşk Uyumu

    MODA

    • Stil
    • Ayakkabı
    • Aksesuar
    • Bugün Ne Giysem

    DİYET

    • Sağlıklı Beslenme
    • Diyetler
    • Egzersizler

    GÜZELLİK

    • Cilt Bakımı
    • Saç Bakımı
    • El ve Ayak Bakımı
    • Makyaj
    • Estetik

    İLİŞKİLER

    • Aşk
    • Evlilik
    • Cinsellik
    • Ayrılık

    AİLE

    • Hamilelik Hazırlığı
    • Hamilelik
    • Doğum
    • Doğum Sonrası
    • Bebek
    • Daha Fazla
      • Çocuk
      • Ergenlik
      • Gebelik Hesaplama

    DEKORASYON

    • Salon
    • Mutfak
    • Yemek Odası
    • Yatak Odası
    • Banyo
    • Daha Fazla
      • Dış Mekan
      • Kendin Yap (DIY)

    SAĞLIK

    • Kadın Sağlığı
    • Erkek Sağlığı
    • Çocuk Sağlığı
    • Cinsel Sağlık
    • Ruh Sağlığı
    • Daha Fazla
      • Alternatif Tıp
      • Genel Sağlık

    YAŞAM

    • Evcil Hayvan
    • Püf Noktası
    • Seyahat-Tatil
    • Editörün Seçtikleri
    • Rüya Tabirleri

    YEMEK

    • Çorba Tarifleri
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi
    • Zeytinyağlılar-Sebzeler
    • Tatlı Tarifleri
    • Daha Fazla
      • İçecekler
      • Salatalar-Mezeler
      • Diyet Tarifler
      • Yöresel Lezzetler
      • Bugün Ne Pişirsem

    PEMBENAR TV

    • Çocuk
    • Yemek
    • Sağlık
    • Diyet
    • Güzellik
    • Daha Fazla
      • İlişkiler
      • Başaran Kadın
      • Püf Noktası
      • Alternatif Tıp
      • Evcil Dostlar
      • Yaşam
      • Hukuk
      • Dini Sohbetler
      • Hakan Kırkoğlu İle Astroloji
      • Aysun Düz İle Pilates
      • Op. Dr. Gökçe Mık İle Ortopedi
      • Sevil Eskicioğlu İle Yaşam Koçluğu
      • Mustafa Altay ile Saça Dair
    BİZİ TAKİP EDİN
    UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ

    Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi http://milliyet.com.tr ; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

    © 2025 Milliyet.com.tr
    • • Künye
    • • İletişim
    • • Kişisel Verilerin Korunması
    • • Reklam
    • • Arşiv
    • • Üyelik
    milliyet logo