Oral-alerji sendromu olan hastaların hepsinde polen alerjisinin mevcut olduğunu belirten Doç. Dr. Nacaroğlu, şu bilgileri verdi:
Polen ile gıdalar arasında ortak protein yapısına bağlı gelişen oral alerji sendromunda tedavide semptomlara yol açan meyve ve sebzelerin çiğ formlarından kaçınma genelde yeterli olmaktadır.
Hastaların çoğu şikayete neden olan meyveleri veya sebzeleri pişirilmiş halde yiyebilir çünkü proteinler ısıtma işlemi sırasında bozulur.
Böylece bağışıklık sistemi ısıtıldığında alerjenler parçalandığı için bu besinleri tanımaz.
Ancak bu durum için istisnası olan gıdalarda bulunmaktadır. Kuru yemişlerin hem çiğ hem de kavrulmuş formları oral-alerji semptomlarına neden olabilir.
Polenler için uygulanan alerji aşıları (immunoterapi) polen-besin sendromuna yol açan polenlere hassasiyeti azalttığı için besinlere olan duyarlılığı da azaltıp başarılı olduğu gösterilmiştir.”