Kabak yemeği için 4 yemek kaşığı zeytinyağı tencerede kızdırın ve üzerine 1 adet doğranmış soğan ekleyin. Pembeleşinceye kadar kavurmanız gerekiyor. Ardından, 3 diş doğranmış sarımsak ve yarım tatlı kaşığı domates salçası ilave edin.
1 adet büyük boy soyulmuş ve doğranmış domatesleri tencereye dökün. Sonrasında 5 adet doğranmış orta boy kabak, 1 çay kaşığı tuz ve karabiber, 2 yemek kaşığı yıkanmış pirinci ve 2 su bardağı sıcak suyu ekleyip orta ateşte pişirin.
Piştikten sonra 1 avuç doğranmış dereotu ilave edip karıştırabilirsiniz. Kabak yemeğini sıcak servis edebilirsiniz. Yanına yoğurt veya turşu yakışacaktır. Soğuduktan sonra salyalanmaması için