Eğer dilimlenmiş domateslerin üzerini streç filmle kapatmadan saklarsanız, domateslerin su kaybederek hızlıca kurumasına neden olabilirsiniz. Kesilmiş domateslerin yüzeylerini etraf ile daha az temas ettirmeye çalışın. Gelişebilecek herhangi bir bakteri, küf oluşumunu tetikleyebilir.
Domatesleri aylarca saklamak için konserve yapabilirsiniz. Özellikle menemenlik domates kahvaltıların lezzetini artıracak. Bunun için ihtiyacınız olan malzemeler domates, zeytinyağı ve tuzdur. Malzemeleri pratik bir şekilde karıştırıp orta ateşte ısıtın. 1 saat pişirdikten sonra cam kavanozlara alabilirsiniz.
Domatesleri yıkayıp kabuklarını soymadan dilimleyerek dondurabilirsiniz. Geniş bir tepsiye dilimleri dizip bu şekilde dondurabilirsiniz. Donan dilimleri bıçak yardımıyla tepsiden çıkarıp buzdolabı poşetlerine doldurun. Bu saklama yöntemi sayesinde domatesler taze kalarak her türlü yemek için kullanılacak.
Büyük bir derin dondurucunuz varsa domatesleri bütün halinde de saklayabilirsiniz. Sap dibindeki yeşil bölümleri bıçakla oyarak çıkarın. Ayıklanan domatesleri bir kap veya buzdolabı poşetine yerleştirin.