Zeytinyağlı kekik kavanozu mutfakta her zaman kullanabileceğiniz bir malzeme olacak. Bir kaşık zeytinyağlı kekik, doğranmış maydanoz, ekşi sos ve baharatlarla birlikte nefis bir sos hazırlayabilirsiniz. Zeytinyağı zaten içinde olduğu için ek yağ eklemeye gerek kalmayacak.
Sabahları aç karnına bir çay kaşığı zeytinyağlı kekik tükettiğinizde sindirim sisteminizi destekleyebilir ve güne daha enerjik başlayabilirsiniz. Kekikli çörek veya ekmek yaparken bu karışımı kullanarak harika bir lezzet elde edebilirsiniz.
Izgara et, tavuk veya sebze yemeklerine bir tatlı kaşığı zeytinyağlı kekik ekleyerek yemeklerinize derin bir tat katabilirsiniz. Doğadan toplanan kekikler, bu tarif için en doğal ve sağlıklı seçenektir. Ancak marketten alınan taze kekikler de kullanılabilir.