Sağlık Gebelik Kesesi Hamileliğin Kaçıncı Haftasında Görülür? Kese İçinde Bebek Kaçıncı Haftada Görülür?

Gebelik Kesesi Hamileliğin Kaçıncı Haftasında Görülür? Kese İçinde Bebek Kaçıncı Haftada Görülür?

10.03.2021 - 12:39 | Son Güncellenme:

Gebelik kesesi, bebeğin anne karnında yar alan dünyası olarak bilinen bir yapı olup (gestational sac) hamilelik süresince bebeğin gelişim göstermekte olduğu yer olup içi ise amniyon sıvısı ile dolu durumdadır. Sizin için Gebelik kesesi hamileliğin kaçıncı haftasında görülür? Kese içinde bebek kaçıncı haftada görülür şeklindeki soruların yanıtlarını detayları ile derledik.

Gebelik Kesesi Hamileliğin Kaçıncı Haftasında Görülür Kese İçinde Bebek Kaçıncı Haftada Görülür

 Gebelik kesesi sahip olduğu yapı itibariyle yuvarlak bir yapıya sahip durumda olup, etrafı rahim içi tabakasıyla çevrilmiştir. Bu özellikleri bakımından bebeğin gelişimi için büyük önem taşıyan bir yapıyı oluşturmaktadır.

Haberin Devamı

 Gebelik Kesesi Hamileliğin Kaçıncı Haftasında Görülür?

 Bebeğin anne karnındaki dünyası olarak tabir edilen gebelik kesesi ile ilgili olarak en çok merak edilen ve özellikle de anne adaylarını araştırmaya yönlendiren konu başlıklarından biri gebelik kesesi hamileliğinin kaçıncı haftasında görülür sorusu olmaktadır. Bu sorunun yanıtını bulmak isteyen pek çok kişi çoğunlukla araştırmalarını internet üzerinden gerçekleştirmektedir.

 Gebelik testi pozitif çıkmış durumda olan anne adaylarının ilk olarak doktor randevularını oluşturmaları ve doktora gitmeleri çok önemlidir. İlk randevu sırasında gebelik kesesinin görülmesi mümkün olmamaktadır ancak kan testi ile gebelik kesinlik kazanabilmektedir. Gebelik kesesi genellikle vajinal ultrason uygulamasıyla 5. haftada, karın ultrasonunda ise 6. haftada görülür bir hale gelir.

Haberin Devamı

 Fakat bu haftaların gebeden gebeye farklılık gösterebileceği kesinlikle unutulmamalıdır. Gebelik kesesi, anne karnındaki bebeğe dair ultrasonda ilk görünen yapı olarak karşımıza çıkmaktadır. Gebelik kesesi en erken şekilde kanda beta hCG değerinin 1000-3000 IU/mL düzeyine ulaşması durumunda görülebilir.

 Kese İçinde Bebek Kaçıncı Haftada Görülür?

 Gebelikle alakalı olarak en çok merak edilen bir başka konu ise kese içinde bebek kaçıncı haftada görülür şeklindeki sorunun yanıtı olmaktadır. Gebelik kesesinin oluşmasından sonra içerisinde bebeğin görünmesi yaklaşık olarak 1 haftalık veya 10 günlük bir periyodu içermektedir.

 Gebelik süreci içerisinde bebeğin kalp atışları farklı haftalarda izlenebilir olmaktadır. Transvajinal olarak gerçekleştirilen ultrasonda 5.5 - 6. haftalarda anne karnındaki bebeğin kalp atışlarının duyulması mümkün olmaktadır.

 Gebelik sürecinin 8. Haftasına gelmesiyle birlikte anne karnındaki bulunan bebeğin hareketlerinin görülebilmesi mümkün hale gelmektedir. Anne karnında gelişim göstermekte olan bebeğin hareketlerinin yapılacak olan vajinal ultrason aracılığıyla bu zamandan yaklaşık olarak 6 gün daha önceden gözlemlemesi mümkün olabilmektedir.

Yazarlar