Sağlık Geçmeyen Faranjit Neden Olur? Uzun Süre Geçmeyen Faranjit Hangi Hastalıkların Belirtisi Olabilir?

Geçmeyen Faranjit Neden Olur? Uzun Süre Geçmeyen Faranjit Hangi Hastalıkların Belirtisi Olabilir?

03.04.2021 - 17:26 | Son Güncellenme:

Kişide ortaya çıkan hastalıklar bazen kısa süreli olarak kendini gösterirken bazen de daha uzun süreli olarak varlıklarını göstermektedir. Faranjit de bazı durumlarda vücutta uzun süreli olarak kalabilmektedir. Geçmeyen faranjit neden olur? Uzun süre geçmeyen faranjit hangi hastalıkların belirtisi olabilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Geçmeyen Faranjit Neden Olur Uzun Süre Geçmeyen Faranjit Hangi Hastalıkların Belirtisi Olabilir

 Faranjit, boğaz bölgesinde kendisini gösteren bir hastalıktır. Boğazda kaşıntı, yanma ve acı olarak hissedilmektedir. Genel olarak soğuk algınlığı sonucunda ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Virüsler de faranjite sebep olan etkenler arasında bulunmaktadır.

Haberin Devamı

 Geçmeyen Faranjit Neden Olur?

 Solunum yolu rahatsızlıkları arasında bulunan faranjit iki farklı tür olarak bulunmaktadır. Akut bronşit ve kronik bronşit olarak ortaya çıkabilir. İkisininde görülmeleri farklı sebeplere dayalı olarak oluşmaktadır. Akut faranjit bir anda gelişen bir rahatsızlıktır. Oldukça şiddetli bir iltihaplanma görülür. Kronik faranjit de ise belirtiler daha hafif bir şekilde gözlemlenmektedir. Ancak kronik faranjit daha uzun süreli bir sağlık problemidir.

 Geçmeyen faranjit, kronik faranjit olarak ifade edilmektedir. Faranjit genel olarak viral enfeksiyonlar sonucunda ortaya çıkmaktadır. Virüs bulunan bir yere temas edilmesi sonucunda da faranjit olunabilir. Kendisini sürekli olarak tekrar eden akut faranjit kendisini kronik faranjite çevirebilir. Farkedildiği zaman müdahale edildiğinde düşük etkiler ile kurtulmak mümkündür.

Haberin Devamı

 Uzun Süre Geçmeyen Faranjit Hangi Hastalıkların Belirtisi Olabilir?

 Faranjit ile birlikte görülen çeşitli rahatsızlıklar bulunmaktadır. En yaygın olan enfeksiyonlardan birisi de kızamık olarak bilinmektedir. Aynı şekilde uzun süre boyunca vücutta bulunan faranjit su çiçeği ile birlikte de ortaya çıkabilmektedir. En fazla görülen hastalıklardan birisi olan grip virüsü ve soğuk algınlığı gibi hastalıklarında belirtisi olarak görülmektedir.

 Uzun süre geçmeyen faranjitinz varsa kronik faranjit olma ihtimali yüksektir. Uzun süre geçmeyen faranjit, böbrek rahatsızlığına sebep olabilir. Aynı zamanda kalp romatizması gibi önemli rahatsızlıkların da ortaya çıkmasına yol açabilir. Faranjit zamanında müdahale edilmediği takdir de yüksek ateş, geniz akıntısı ve benzeri sorunlara da yol açabilmektedir. Oluşan rahatsızlıkların artması sonucunda ise hava yolunu tıkayabileceği için ilk fark edildiği an da tedavisinin gerçekleştirilmesi oldukça önemlidir.

Yazarlar