Genel Sağlık Glutatyon serumu tedavisi nasıl yapılır?

Glutatyon serumu tedavisi nasıl yapılır?

23.06.2022 - 11:11 | Son Güncellenme:

Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi hakkındaki farkındalık arttıkça anti oksidan alımının önemi daha net anlaşılıyor. Son dönemde çok yoğun ilgi gören glutatyon serumu tedavisi ile vücuttaki serbest radikallerle reaktif oksijenlerin toksik etkilerinin minimize edilebileceğini ifade eden Medikal Estetik Hekimi Dr. Aida Keklik: “Doku onarımında, protein yapımında ve bağışıklık sisteminin işlevinin iyileştirilmesinde görev yapan glutatyon, çok güçlü bir antioksidandır. Serum tedavisi ile glutatyonun hızlıca aktif şekilde kullanılmaya başlanması ve çoklu faydalarının görülmesi mümkün olabilir.” diyerek glutatyon tedavisi hakkında önemli bilgiler aktardı.

Glutatyon serumu tedavisi nasıl yapılır

Glutatyon Nedir?

Haberin Devamı

Glutatyonun hücreler tarafından doğal olarak üretilen bir antioksidan olduğunu belirten Dr. Aida Keklik: “Glutatyon hücrelerimizde doğal olarak üretiliyor ve büyük ölçüde glutamin, glisin ve sistein amino asitlerinden oluşuyor. Yaşam tarzı, yanlış beslenme, stres, çevresel faktörler ve yaşın ilerlemesi ile birlikte vücuttaki glutatyon seviyesinde düşüş meydana geliyor. Bu düşüşün yansımaları ne yazık ki göz ardı edilmemesi gereken bir öneme sahip. Çünkü bu değerli anti oksidan vücudumuzdaki oksidatif stresi azaltıyor, karaciğer sağlığını destekliyor, yaşlı bireylerde insülin direnci ile savaşıyor, periferik arter hastalarında hareketliliği artırıyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Bir de cilt üzerinde anti aging etkisi mevcut. Çok güçlü bir antioksidan olduğu için cilt kalitesini artırmak ve yaşlanma belirtilerini geciktirmek isteyenler de glutatyonun etkilerinden yararlanabiliyor. Glutatyon faydaları bu denli geniş olduğu için glutatyon alımının artırılması öneriliyor. Glutatyon farklı formlarda vücuda alınabilen bir antioksidan, yine de desteğin en etkili alımı serum tedavisi ile gerçekleştiriliyor.  Damar yoluyla gerçekleştirilen ve seanslar dahilinde uygulanan glutatyon serum tedavisi ile C vitamini de eş zamanlı alınabiliyor. Böylece hücresel bazda birçok fayda eş zamanlı yaşanabiliyor.” dedi.

Haberin Devamı

Glutatyon Serumu Tedavisi Nasıl Yapılır?

Glutatyonun vücuda en efektif alınma yönteminin damar yolu ile serum tedavisi olduğunun altını çizen Dr. Aida Keklik glutatyon serum tedavisi ile ilgili sözlerini şöyle sürdürdü: “Glutatyon serum tedavisini damar yolu ile gerçekleştiriyoruz ve bu şekilde bu değerli anti oksidanın doğrudan kana karışmasını sağlayabiliyoruz. Ağız yolu ile tedavi ne yazık ki mümkün değil, bunun temel nedeni ağız yoluyla alındığında glutatyonun midede etkisini yitirmesi. Seanslar dahilinde gerçekleştirdiğimiz tedavide seans sayısı kişiden kişiye değişebiliyor, genel bir söylemde bulunmamız gerekirse genelde 4-8 seans uygulama öneriyoruz. Seanslar arasında 1 ila 2 hafta olabiliyor. İşlem yaklaşık 15 - 20 dakikada tamamlanıyor. Uygulama sonrası hastalarımız günlük hayatına hemen devam edebiliyor. Oldukça pratik, zahmetsiz ve etkili bir uygulama olan glutatyon serumu tedavisinin mutlaka uzman hekimlerce uygulanması gerekiyor.”

Haberin Devamı

Glutatyon Serumu Tedavisi Faydaları Çok Boyutlu

Glutatyon serumu tedavisinin sağlık ve yaşam kalitesi üzerinde önemli faydaları olduğunu ifade eden Dr. Keklik sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Glutatyon serumu tedavisi ile yaşlanma karşıtı etki elde edilebiliyor, bağışıklık sistemi güçlendiriliyor ve enerji miktarında belirgin bir farklılık gözlemlenebiliyor. Yapılan çalışmaların sonuçlarında bu tedavi ile uyku düzeninin sağlanmasının, otoimmün hastalıklarla mücadele etmenin, diyabet hastalığının belirtilerinin kontrol edilmesinin kolaylaştığı ve solunum yolu hastalıklarının şikayetlerinin azaltılabildiği gösteriliyor.”

Yazarlar