Cilt Bakımı Göz altı morlukları için maske tarifleri

Göz altı morlukları için maske tarifleri

21.06.2017 - 15:14 | Son Güncellenme:

Göz altı morluklarınız için tek çözüm kapatıcılar veya kremler değildir. Evde yapacağınız bir kaç maske, bu morluklarınızı kapatmanıza yardımcı olacaktır. İşte göz altı morlukları için maske tarifleri...

Göz altı morlukları için maske tarifleri

Yorgunluk, düzensiz uyku, alkol, stres, sağlıksız beslenme veya çevresel faktörler gibi birçok nedenden göz altı morlukları oluşabilir. Genetik faktörler veya sağlık probleminden kaynaklanan bir durum yoksa evde hazırlayacağınız bir kaç maske ile göz altı morluklarınızı hafifletebilirsiniz.

Haberin Devamı

Patates ve Salatalık

Patates ve salatalık genellikle herkesin bildiği ve çok uzun zamandır göz altı morluklarına karşı önerilen ürünlerdir.

Yorgun bir günün ardından, stresli dönemlerde, uykunuzu tam olarak alamadığınız zamanlarda göz altı morluklarına ve şişliklerine karşı salatalık ve patatesten faydalanabilirsiniz.

Çiğ bir patatesi dilimleyin. Dilimleri bir saat boyunca buzdolabında bekletin ve gözlerinizin üzerine birer dilim yerleştirin. Gözlerinizi kapalı tutun. 15 dakika bu şekilde bekleyin.

Aynı şekilde salatalığı dilimler haline getirip, buz dolabında iyice soğutun. Gözlerinizin üzerinde 25 dakika bekletin.

Badem yağı ve limon

Cildi besleyen ve canlandıran limon, aynı zamanda doğal ve güçlü bir ağartıcıdır. Badem yağı ve limon suyu birleştiğinde göz altı morlukları için ideal bir karışım oluyor.

Haberin Devamı

1 çay kaşığı badem yağını yarım çay kaşığı taze sıkılmış limon suyuyla karıştırıp göz altlarına masaj yaparak sürün ve 10 dakika bekletin. Tahrişe ve kızarıklığa neden olmaması için limon suyunu az kullanmaya özen gösterin. Gözünüze değmemesine dikkat edin ve değerse hiç beklemeden bol suyla durulayın.

Soğuk kaşık


Morlukların daha belirgin hale gelmelerini önlemek için 2 yemek kaşığını soğuk suya tutun ve gözlerinin üzerine yerleştirin. Kan dolaşımını artırmak için etkili bir uygulama.

Papatya çayı

Papatya çayını göz çevresi ve yüzünüze uygulamadan önce, bir çiğ patatesi rendeleyip, püre kıvamına getirip, göz çevrenizde yaklaşık 1 saat kadar bekletmelisiniz. Ardından papatya çayı ile yüzünüzü defalarca yıkayın.

Üzüm çekirdeği yağı

Bu yağ cilde direk uygulanabildiği gibi tahriş etme riski de düşük olan bir yağdır. Bu nedenle cilt için, göz altı morlukları için çok fazla tercih edilir. Göz altlarındaki şişlikleri azaltır, damarları güçlendirir ve morlukları yok eder.

Parmak uçlarınıza birkaç damla üzüm çekirdeği yağı damlatın ve masaj yaparak göz altlarınıza sürün. Düzenli kullanımla birkaç hafta içinde morlukların azaldığını fark edeceksiniz.

Maydonoz

3 yemek kaşığı maydonoz ve 2 yemek kaşığı yoğurdu karışması için mikserden geçirin. Elde edilen karışım gözaltlarınıza sürün. 15-20 dakika bekletin. Daha sonra ılık suyla yıkayın. Eğer gece sürülürse daha iyi olacaktır.Düzenli olarak haftada bir kez yapılabilir.

Haberin Devamı

Elma

1 elmanın suyunu sıkıp, bir pamuk yardımıyla suyuna bandırıp yüzünüze kompres uygulayın.
Her akşam uygulanabilir.

Not: Göz altı morluklarının nedeni herhangi bir sağlık problemi ise mutlaka doktora gidilmelidir.

Yazarlar