Sağlık Göz Estetiği (Oküplasti) Nedir? Göz Estetiği Çeşitleri Nelerdir, Neden Yapılır?

Göz Estetiği (Oküplasti) Nedir? Göz Estetiği Çeşitleri Nelerdir, Neden Yapılır?

05.03.2021 - 16:24 | Son Güncellenme:

Gözlerimiz, yaşamla bizi bütünleştiren değerli beş duyu organımızdan birisidir. Gözlerimiz, duyu organı olarak önemli görevleri yerine getirmesinin yanında bakışlarımızla kendimizi en iyi şekilde ifade etmemizi sağlar. Zamanla yaşlandığımızın ilk belirtileri de gözlerimiz ve göz çevremizden anlaşılabiliyor. Yaşadığımız stresi, yorgunlukları ve beslenme alışkanlıklarımızı da göz çevresi ele veriyor. Peki gözler ve göz çevresi bu kadar önemli iken göz estetiği hakkında bilgi sahibi miyiz? İşte  Göz estetiği (oküplasti) nedir? Göz estetiği çeşitleri nelerdir, neden yapılır? İşte, tüm detaylar.

Göz Estetiği (Oküplasti) Nedir Göz Estetiği Çeşitleri Nelerdir, Neden Yapılır

Göz çevresi bir insanın yaşamına dair ipuçlarını verir. Şöyle ki göz çevresi mor olan kişiler, eğer genetik değilse genellikle yoğun ve stresli bir iş koşullarında çalışan kişilerdir. Gereğinden fazla tuz tüketme alışkanlığına haiz ve düzensiz beslenen kişilerin göz çevrelerinde ise şişkinlik göze çarpar. Fazla mimik yapan ve göz çevresini nemlendirmeden kuru bırakan kişilerde diğerlerine kıyasla yoğun bir kırışıklık oluşmaktadır. Tüm ve daha fazla farklı göz çevresi problemi günümüzdeki tıbbi gelişmeler ışığında tedavi edilebiliyor. Oküloplasti bu noktada oldukça popüler olan bir göz uzmanlığı branşı. 

Haberin Devamı

 

 Göz Estetiği (Oküplasti) Nedir? 

 

 Oküplasti kavramında okülo göz, plasti ise onarım manasını taşıyor. Göz estetiği olarak yaygın olarak tanınan oküplasti; göz kapağı düşüklüğü, kaş düşüklüğü, kaz ayakları, gözaltı torbaları, yanakla gözaltı arasında çökme gibi durumlarda uygulanmakta olan cerrahi bir yöntemdir. Kaş, alt ve üst göz kapakları, burnun üst tarafına kadar olan bölgenin yalnızca estetik görünümü ile ilgili olmayıp aynı zamanda bu bölgedeki hastalıkların fonksiyonel şekilde düzeltilmesini konu edinen göz uzmanlığı dalıdır. 

 

 Göz Estetiği Çeşitleri Nelerdir? 

 

 Yüz bölgesine ve vücut bölgesine gerçekleştirilen birçok operasyon bulunuyor. Bu estetik operasyonlar içinde en fazla tercih edilenler göz estetiği olarak bilinen operasyonlardır. Göz bölgesi yaşlanma sürecinden ve yaşam koşullarından en fazla etkilenen bölgelerin başındadır. Kırışıklıklar, göz kapağı sarkmaları gibi sık yapılan operasyonların dışında göz şeklini değiştirmek son yıllarda badem göz ve çekik göz gibi gözle ilgi olarak türlü operasyonlar gerçekleştiriliyor. Ameliyatlı ve ameliyatsız göz estetiği uygulamaları yapılmaktadır. 

Haberin Devamı

 

 Göz Estetiği Neden Yapılır? 

 

 Vücudumuzdaki en hassas organlarımızın başında gözlerimiz geliyor. Kullanılan teknik ve neticeleri bakımından göze yönelik cerrahi operasyonlar büyük bir titizlik ve dikkat gerektiriyor. Göz ve çevresindeki dokularla cerrahi uygulamalar ve plastik cerrahi işlemleri yakından ilişkili olup uzman cerrahlar tarafından disiplinli bir çalışma ile bu operasyonlar yapılmaktadır. Göz ve çevresine yapılan cerrahi müdahalelerde dokuların azami düzeyde hem işlevsel hem kozmetik yönden korunması, mevcut kayıplarınsa onarılarak telafisi gerekmektedir. 

 

 Oküplasti alanında uzman bir doktorun cerrahi uygulamasıyla ilgili hastalık tedavi edilirken ameliyat sonrasında bölgenin sağlığının korunması ile iyileştirilmesi sağlanır. Kozmetik bakımdan en üst seviyede istenilen neticelerin alınması da böylelikle mümkün olur. Bölge anatomisine ve dokuların işleyişine hakim bir uzman doktor tarafından gerçekleştirilen çeşitli cerrahi işlemler ile botoks uygulamalarıyla güzel ve başarılı sonuçlar alınabilmektedir. 

 

 

 

Yazarlar