Sağlık Göze Vuran Baş Ağrısının Nedeni Nedir?

Göze Vuran Baş Ağrısının Nedeni Nedir?

11.09.2021 - 14:18 | Son Güncellenme:

Gözlerin arkasında görülen baş ağrısı, çoğu insanın yaşamının bir noktasında deneyimlemiş olduğu bir durumdur. Semptomlar arasında sinüslerden ya da gözün arkasından kaynaklanabilen ve nabız gibi atabilen ya da atmayan ağrı yer almaktadır. Göze vuran baş ağrısının ne demek olduğunu ve bu ağrının özelliklerini sizler için derledik.

Göze Vuran Baş Ağrısının Nedeni Nedir

Amerikan Oftalmoloji Akademisi yaptığı araştırmada gözün arkasında yer alan ağrıyı, bir göz hastalığı ya da diğer bir durumdan kaynaklı olan fiziksel rahatsızlık şeklinde tanımlamaktadır. Ancak American Oftalmoloji Akademisi aynı zamanda ağrının hissedildiği yerin ağrının nedenine işaret etmeyebileceğini de belirtmiştir.

Haberin Devamı

Göze Vuran Baş Ağrısı Nedir?

Migren özellikle gözlerin arkasında yer alan baş ağrısı ile ilişkili olan önde gelen bir hastalıktır. Migren kaynaklı olan baş ağrısı günümüzde en sık görülmekte olan baş ağrısı çeşididir. 72 saate kadar sürebilen ve genelde başın bir tarafında veya gözün arkasında şiddetli nitelikteki, zonklayan ağrıyı ortaya çıkaran periyodik bir baş ağrısı türü olmaktadır.

Göze vuran Baş Ağrısının Nedeni Nedir?

Genel olarak bakıldığında göze vuran baş ağrısının en fazla görülen nedeni küme tipi baş ağrısı olmaktadır. Küme tipi baş ağrısı dayanılmaz olan, şiddetli ağrı, sık olarak bir gözün etrafından başlayan bir şekilde yayılım göstermektedir. Ağrı bazı zamanlarda yüz, boyun, omu, baş ve diğer alanlara da yayılabilmektedir.

Haberin Devamı

Göze Vuran Bağ Ağrısının Belirtileri Nelerdir?

Göze vuran baş ağrısının çok sayıda belirtisi bulunmaktadır. Bu belirtileri şu şekilde sıralamak mümkündür.

Tek taraflı hissedilen ağrı

Huzursuzluk hissinin ortaya çıkması

Etkilenen bölgede gözde kızarıklık görülmesi ve gözyaşı gelmesi

Etkilenen bölgede burun tıkanıklığı ya da akıntısı

Alında ya da yüzde terleme

Yüzde solukluk veya kızarma

Etkilenen bölgede göz çevresinde şişliğin oluşması

Göz kapağında düşüklük

Şeklinde sıralanabilmektedir.

Yazarlar