Yemek Gül Şurubu Nedir, Ne İşe Yarar? Nerelerde Ve Nasıl Kullanılır?

Gül Şurubu Nedir, Ne İşe Yarar? Nerelerde Ve Nasıl Kullanılır?

16.08.2021 - 01:23 | Son Güncellenme:

Doğal besinlere olan ilginin artması ile beraber doğal içecekler ve şuruplarda günümüzde daha fazla tercih edilmeye başlanmıştır. Özellikle ev yapımı ürünler daha fazla ilgi görmektedir. Gül şurubu da doğal ürünlerden biridir ve evde gül şurubu yapmak mümkündür. Peki, gül şurubu nedir? Ne işe yarar? Nerelerde ve nasıl kullanılır tüm detayları ile derledik.

Gül Şurubu Nedir, Ne İşe Yarar Nerelerde Ve Nasıl Kullanılır

Gül şurubu adından da anlaşılabileceği gibi gülden elde edilen bir şuruptur. Konsantre olarak elde edilen gül şurubu farklı alanlarda kullanılabilir. Doğal ve faydalı olmasından dolayı herkes tarafından sevilen bir üründür.

Haberin Devamı

 Gül Şurubu Nedir?

 Gül şurubu, gülün yapraklarından elde edilen, hoş kokulu bir sıvıdır. Genelde pembe ve kırmızı renkli olur. Çünkü gül yaprağı suya kendi rengini vermektedir. Gül şurubu gül yapraklarının iyice temizlenerek ardından kavanoza konulup bekletilmesi ile oluşur. Bir gül şurubu yaklaşık 1 haftada elde edilir. İçerisinde limon suyu ve limon tuzu eklenmesinden dolayı mayhoş bir tadı olur.

 Gül Şurubu Ne İşe Yarar?

 Gül şurubu genellikle mide hazımsızlığını önlemek ve rahat sindirim için tercih edilir. Ayrıca içerisinde A, B, C ve D vitamini içermesinden dolayı eklem ağrıları, göz rahatsızlıkları ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklarda da tedavi edici olarak işe yaramaktadır.

 Nerelerde ve Nasıl Kullanılır?

Haberin Devamı

 Gül şurubu genellikle içecek olarak tercih edilir. Aynı zamanda pasta süslemelerinde de kullanılmaktadır. Gül şurubu bir miktar şekerli su ile açılarak kullanılır.

 

Yazarlar