Sağlık Güneş Yanığı Kaşıntısına Ne İyi Gelir? Güneş Yanığı Kaşıntısı Doğal Yollarla Nasıl Geçer?

Güneş Yanığı Kaşıntısına Ne İyi Gelir? Güneş Yanığı Kaşıntısı Doğal Yollarla Nasıl Geçer?

30.03.2021 - 12:44 | Son Güncellenme:

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte özellikle hassas ciltlerde tahrişler ve yanıklar meydana gelebilir. Güneşte fazla kalmak sonucu oluşan bu kızarıklık ve yanıklar deride kaşıntıya sebep olabilir. Peki güneş yanığı kaşıntısına ne iyi gelir? Güneş yanığı kaşıntısı doğal yollarla nasıl geçer? İşte güneş yanığı tedavisinde bilinmesi gerekenler.

Güneş Yanığı Kaşıntısına Ne İyi Gelir Güneş Yanığı Kaşıntısı Doğal Yollarla Nasıl Geçer

 Havaların ısınması ve sıcakların artması deniz sezonunun açılmasını sağlar. Ülkemizde de popüler olan deniz sezonu güneşte fazla kalındığında deride çeşitli yanık ve kaşıntı gibi tahrişlere sebep olabilir.

Haberin Devamı

 Güneş Yanığı Kaşıntısına Ne İyi Gelir?

 Güneş yanığı, ultraviyole ışınlar sebebiyle ortaya çıkan bir cilt sorunudur. UV ışına fazla maruz kalmak ciltte kırmızılaşmaya, hassaslaşmaya ve acı oluşumuna yol açar. Daha sonra bölgede dökülmeler ve soyulmalar da oluşur ve yaklaşık 1 hafta içinde tüm olumsuz etkiler ortadan kalkar. Güneş yanığı oldukça kısa sürede geçse de ilerleyen dönemde yaşlanma, kırışıklıklarda artma ve cilt kanseri gibi çeşitli cilt sorunlarına neden olabilir.

 Güneş yanığı fazla güneşe maruz kalındığında deride meydana gelen bir sorundur ve bu sorun bölgede kaşıntı oluşumunu da beraberinde getirir. Güneş yanığının geçmesiyle birlikte bölgedeki kaşıntı da azalır. Güneş yanığını ve yanıktan dolayı oluşan kaşıntıyı geçirmek için çeşitli tedavi yöntemleri uygulanabilir. Bu tedavi yöntemleri arasında; güneş kremleri, kaşıntı geçirici merhem ve kremler, deri jelleri, ağrı kesiciler, antibiyotikler ve iltihap önleyici ilaçlar kullanılabilir.

Haberin Devamı

 Güneş Yanığı Kaşıntısı Doğal Yollarla Nasıl Geçer?

 Güneş yanığı ve kaşıntısı eczanelerden alınan ilaç, krem ve jellerle kısa sürede tedavi edilebilir. Ancak evde güneş yanığı ve kaşıntısına iyi gelen doğal çözüm yöntemleri uygulamak da oldukça kolaydır.

Yoğurt, güneş yanığının tedavisinde yaygın olarak kullanılan doğal bir koruyucudur. Cildi yatıştırma, soğutma ve rahatlatma özellikleriyle iyileşmeye yardımcı olur. Yanık bölge üzerinde 5 dakika bekletildikten sonra soğuk suyla durulanması gerekir.

Zeytinyağı fazla güneşe maruz kalan bölgeye uygulandığında kurumuş cildin gevşemesini ve nemlenmesini sağlar. Cildi besleyip yumuşatan zeytinyağı, deriye 10-15 dakika süreyle uygulanır.

Aloe vera her türlü cilt problemine iyi gelen bir bitkidir. Ciltteki ölü derinin atılmasında, derinin temizlenmesinde ve yenilenmesinde etkili olan aloe vera yanık bölge üzerine direkt uygulanır.

Yazarlar