Hayat Cihangir

Uzun zamandır gitmediğim mahalleme tekrar dönüş yaptık ve standart yerimiz olan Smyrna dışında bir yerlere gitme zamanı geldi diye düşünerek. Hemen iki bina yanındaki Hayat Cihangir'e oturduk. Cihangir'in ihtiyacı olan meyhane eksikliğini giderme amaçlı açılmış mekan. Asmalımescid Refikten aşina olduğumuz tanıdık bir sima olan Şef Zeki Aydın bizi karşıladı. Artık yeni mekanının Cihangir olduğunu söylerek mezeleri getirmek üzere içeriye gitti. Sokak kenarında masalarda oturmak istemeyenler için arka tarafında küçük bir bahçeside var. Dekorasyonu basit ve yalın bir mekan. Daha önce bir iki defa gitmiştik lakin menü ve çişitlilik farklılaşmış.

Haberin Devamı

Meze tepsimiz geldi.

Mezgit marine, girit ezmesi, közde patlıcan salatası ve atom aldık.

Mezgit marine, fesleğenli ve zeytinyağlı rulo sarma mezgit (sert sarım olduğundan açmak zor oldu)

Girit ezmesi, peynir ezmesi, antep fıstığı ve baharat (peynir olarak ezine kullanılsa daha hoş olacak ve antep fıstığını fazla kullanmış azaltılırsa daha hoş olabilir)

Közde patlıcan salatası, közlenmiş patlıcan ezmesi (bir tavsiye pekmez koyarak farklı bir tat yaratılabilir)

Atom, süzme yoğurt ve zeytinyağında kızarmış kırmızı biber ( kullanılan yoğurdun yoğunluğu azdı, kırmızı biber çok acıydı ve az kullanılmıştı)

Arasıcak olarak hayat levrek, ızgara ahtapot ve ızgara kalamar istedik.

Izgara ahtapot, güveç içerisinde sunulan sosu kıvamında tadına doyamadığımız mantar ve domates ile sunulan çok başarılı bir ara sıcak

Hayat levrek, güveçte sunulan defne yapraklı rulo levrek filetoya sarılmış kelle peynir ve kalamardan oluşan kapari soslu efsane

Izgara kalamar, bir bütün olarak yine güveçte sunumu yapılan tadı damağımda kalmış bir lezzet şef tarafından masada dilimleniyor.

Salata olarak domates ve soğan salatası söyledik. Standart bir lezzet çok başarılı sayılmaz Arnavutköy Balıkçısında yediğiniz gibi bir domates sövüş beklentisine girmeyiniz.

Anayemeklere geçemedik gerçekten doyurucu oldu. Meyve ve tatlıya yer kalmadığı için yorum yapamıyorum. Anayemek tadımınıda başka bir zamana saklıyorum.

Haberin Devamı

Ortalama olarak iyi not aldı fakat negatif tarafı cidden tuvaletleri kötü ve mekan bakımsız.

Şimdiden afiyet olsun.

Not: Özellikle kullanılan zeytinyağ çok başarılı ve dokunduğu her mezeye ayrı bir tat katmış.

Adres: Kılıç Ali Paşa Caddesi, Akarsu Yokuşu 25/1, 34433 Cihangir Beyoğlu/İstanbul