Yaşam Haftada 1 sifon çekip kıyafetleriyle yıkanıyor! 'Böylece 460 lira tasarruf ediyorum'

Haftada 1 sifon çekip kıyafetleriyle yıkanıyor! 'Böylece 460 lira tasarruf ediyorum'

10.02.2024 - 06:49 | Son Güncellenme:

Yalnızca tasarruf etmek için haftada bir sifon çeken ve kıyafetleriyle yıkanan biri olduğunu söylesek... Üstelik para kazanmak için deneylere katılan, her daim musluk suyu içen genç adamın yaptıkları bunlarla da sınırlı değil. İşte Greg'in tutumlu olmanın sınırlarını zorlarken kullandığı şaşırtıcı yöntemler.

Haftada 1 sifon çekip kıyafetleriyle yıkanıyor Böylece 460 lira tasarruf ediyorum

Derleyen: Fazilet Şenol / Milliyet.com.tr - Birçoğumuz çocukluğundan itibaren tasarruflu olmamız gerektiği konusunda öğütler almışızdır. Her şeyin hızla tüketildiği bir dönemde tasarruf etmek erdemli bir davranış olarak kabul edilirken, bazı kişilerin bu yöndeki tutumu tartışmalara yol açabiliyor. ABD'nin Ohio eyaletinde yaşayan 31 yaşındaki Greg de bu kişilerden sadece biri. Greg, çamaşır ve kurutma makinesi kullanmaktan kaçınmak için kıyafetlerini duşta kendisiyle birlikte yıkamanın ayda yaklaşık 15 dolar (yaklaşık 460 lira) tasarruf sağladığını iddia ediyor. Ancak Greg'in tasarruf alışkanlıkları bununla sınırlı değil!

Haberin Devamı

Haftada 1 sifon çekip kıyafetleriyle yıkanıyor Böylece 460 lira tasarruf ediyorum

YANINDA TUTTUĞU KOVA SİFON GÖREVİ GÖRÜYOR

Greg her hafta yıkanırken kıyafetleri duş jeli ile köpürtüyor, sonra da duruluyor. Duştayken yanında, sırılsıklam olmuş giysilerindeki fazla suyu sıkmak için de bir kova tutuyor. Haftanın sonuna yaklaştığında tuvaleti temizlemek için ki haftada yalnızca bir kez sifon çekiyor kovayı tuvalete döküyor ve bu kova, sifon görevi görüyor. Böylece suyu israf etmediğini söyleyen Greg, tuvaletin sifonunu çekmemekten ayda yaklaşık 25 dolar (yaklaşık 770 lira) tasarruf ettiğini belirtiyor.

Bunların yanı sıra Greg kıyafetleriyle duş almanın yanında bardak kullanmamak için içeceği her şeyi yoğurt kaplarıyla içiyor ve tuvalette tuvalet kağıdı yerine temizlenmek için eski gazeteleri kullanıyor. Yaptığı eylemi, "Biraz mürekkep bulaşabilir ama bunu kimse görmeyecek" diyerek anlatan Greg, aynı zamanda akşam yemeği yemek için yeğeninin doğum gününden bedavaya aldığı plastik tabakları kullanıyor.

Çok paraya mal olduğunu söylediği için bulaşık makinesini kullanmayan Greg, yoğurt kaplarını ve plastik tabaklarını elde yıkamayı tercih ediyor. Üstelik zumba dersi verdiği öğrencilerden biri ona evinde ücretsiz kalmasına izin verdiği için kira da ödemiyor. Ancak Greg evi paylaştığı arkadaşlarından gizlice kira alıyor ve ev arkadaşlarının onun evde bedaya oturduğundan haberi yok.

Haberin Devamı

Haftada 1 sifon çekip kıyafetleriyle yıkanıyor Böylece 460 lira tasarruf ediyorum

MUSLUK SUYU İÇMEYİ TERCİH EDİYOR

Genellikle dışarıda yemek yerken musluk suyu içmeyi tercih ediyor ve her zaman çocuk menüsü sipariş ediyor. Para için her şeyi yapacağını ve klinik deneylerden binlerce lira kazanabileceğini söyleyen Greg, arabasını da katıldığı deneylerden biri sayesinde aldı. Yapmayı en çok sevdiği şeylerden biri de çevrimiçi randevulara gitmek, böylece akşam yemeğine ve içeceklere para harcamak zorunda kalmıyor.

Elbette tutumlu olmanın sınırlarını aşan tek kişi Greg değil. 43 yaşındaki ABD, Orlando'da yaşayan Becky Guiles de onlardan biri. Dünyadaki her şeyi yüzde 90 daha ucuza almak gibi bir iddiası olan Becky, yeni doğan oğlunun yanında kalabilmek için bıraktığı köpek bakıcılığı işinden ayrılınca gelir açığını kapatmaya çalıştı. Kendini 'Amerika'nın en tutumlu annesi' olarak gören Becky, oğlu George doğmadan önce köpekleri gezdirip eğiterek yılda 30-35 bin dolar (yaklaşık 1 milyon TL) arası para kazanıyordu.

Haftada 1 sifon çekip kıyafetleriyle yıkanıyor Böylece 460 lira tasarruf ediyorum

ÇAMAŞIRLARINI BULAŞIKLARLA BİRLİKTE YIKIYOR

İşi bıraktıktan sonra para biriktirmenin para kazanmakla aynı şey olduğunu iddia eden Becky, "İlk yıl harcamalarımızı o kadar kıstık ki bu, gelir kaybını telafi etti" dedi. Duvarlarına izolasyon yapmak yerine çöp kutusunda bulduğu gazete sayfalarını kullanan Becky, evde tamir edilecek her şeyi kendi yapıyor. Su faturası ödemeyi de reddeden Becky şunları da ekliyor:

Haberin Devamı

"Ev tamiratı için en iyi çözüm halihazırda var olan kaynakları kullanmak. Mesela ağacın düşen dallarını perde askısı olarak kullanabilirsiniz."

Evinin önünde biriken karı, aile üyelerinin içmesi ve banyo yapması için kullanmaya başladığını, "Banyoda kullandığımız su tahmin ettiğinizden daha masraflı oluyor. Mahallemizin yakınlarında su çekmek için güzel bir dere vardı ancak şu an donmuş halde olduğu için karları eritiyorum" diyen Becky Guiles, kirli çamaşırlarını da bulaşık makinesinde yıkamayı tercih ediyor. Böylece giysilerin bulaşıkların kırılmasını önlediğini ve bu yöntemlerle eski maaşından daha fazlasını biriktirdiğini iddia eden Guiles ve ailesi, 2018'den bu yana alışveriş maliyetlerini düşük tutmak için kendi stratejisini kullanmaya devam ederken tasarruf ipuçlarını da sosyal medya hesaplarında paylaşıyor.

Yazarlar