Püf Noktası Halıdan Kahve Lekesi Nasıl Çıkar? Halıdaki Kahve Lekeleri Nasıl Giderilir?

Halıdan Kahve Lekesi Nasıl Çıkar? Halıdaki Kahve Lekeleri Nasıl Giderilir?

29.04.2021 - 17:16 | Son Güncellenme:

Kadınlar için en uğraş verici şeylerden birisi de inatçı lekeleri çıkarmaktır. Kıyafetler, koltuklar ve halılardan inatçı lekeleri çıkarmak için doğru ürünler kullanılması gerekir. Özellikle kahve lekesi en zor çıkan lekeler arasındadır. Halıdan kahve lekesi nasıl çıkar? Halıdaki kahve lekeleri nasıl giderilir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Halıdan Kahve Lekesi Nasıl Çıkar Halıdaki Kahve Lekeleri Nasıl Giderilir

Halıdan kahve lekesi çıkarırken oldukça dikkatli olmak gerekir. Kahvenin çeşidine bağlı olarak öncelikle kahvenin tortusu alınır. Sonrasında ise kahve lekesi nemli bir bez ile çıkarılır. 

Haberin Devamı

Halıdan Kahve Lekesi Nasıl Çıkar?

Ne kadar dikkat edilirse edilsin halıya dökülen kahvenin lekesi doğru yöntemler kullanılarak çıkarılmalıdır. Halıya dökülen kahve öncelikle temiz bir bez ile alınmalıdır. Mendil ve ya bezde ıslaklık hissedilmemesine kadar bu işlem de tekrarlanır. Mendil ile kahve temizlendiğinde lekenin yayılması da önlenir. Kahve lekesinin üzerine çok az su dökülmelidir. Su genellikle dökülen kahve lekesinin rengini açmaya yarar. Kahve lekesine su çok fazla dökülmemelidir. Halıdan kahve lekesi ortak temizleme yöntemi ile temizlenmelidir.

Bir kabın içerisine ılık su ve çeyrek limon suyu konulur. Ayrıca çok az mutfak deterjanı da eklenmelidir. Tüm malzemeler karıştırıldıktan sonra temizlik süngeri ile lekenin üzeri silinir. Lekenin merkezi iyice temizlenene kadar silinmelidir. Halının silinen alanı ise temiz su ile durulanır. Leke devam ederse temizleme ve durulama işlemi de tekrarlanır. 

Haberin Devamı

Halıdaki Kahve Lekeleri Nasıl Giderilir?

Halıya dökülen kahve lekeleri çıkarken çok dikkatli olunması gerekmektedir. Halıya dökülen kahveye hemen müdahale edilmez ise leke kuruyup kalabilir. Kahve lekesinin üzerine ise tuz konulmalıdır. Tuz sayesinde lekedeki nem alınır. Beklemeyen kahve lekeleri bebek mendilleri ile kısa bir süre içerisinde çıkarılabilir. Bebek mendilleri de lekedeki fazla sıvıyı emerek lekenin çıkmasını sağlar.

Evde bira var ise lekenin üzerine direkt bira da dökülebilir. Ayrıca bira lekenin üzerine döküldükten sonra bir mendil yardımı ile silinebilir. Kahve lekesinin giderilmesi için sirke de kullanılabilir. Halı ve kilimlerdeki halı lekeleri sirke yardımı ile temizlenebilir. Su ve sirke karıştırıldıktan sonra temizlik süngeri yardımı ile lekenin üzerine sürülür. Bu şekilde kahve lekesi de giderilebilir. 

Yazarlar