Genel Sağlık Hamilelik döneminde implant yaptırılabilir mi?

Hamilelik döneminde implant yaptırılabilir mi?

20.05.2021 - 14:40 | Son Güncellenme:

Hamilelik döneminde diş tedavisi yapılır mı yoksa yapılamaz mı? İmplant tedavisi merak edilen konular arasında yer alıyor. "Hamileler implant yaptırabilir mi?" diye soranlar için cevabı Diş Hekimi Pertev Kökdemir verdi. İşte hamilelikte implant tedavisi hakkında tüm bilinmesi gerekenler...

Hamilelik döneminde implant yaptırılabilir mi

Çürümüş ve onarılamayan dişler, istenmeyen bakterilerin anne ve bebeğin kan dolaşımına geçmesini önlemek için hamilelikten önce tedavi edilmelidir. Hamilelik döneminde ise güvenli lokal anestezik kullanılarak sadece acil müdahaleler yapılır.

Haberin Devamı

Diş ağrısı yoksa diş çekimlerinin hamilelik sonrası yapılması önerilir. Diş implantlarının herhangi bir komplikasyondan kaçınmak için hamilelikten sonra yapılması daha uygundur.

Dişler hamilelikten önce çekilmeli çünkü...

Diş Hekimi Pertev Kökdemir, hamilelik öncesi anne adaylarının mutlaka diş hekimi kontrolünde geçmeleri gerektiğini söyledi. Kökdemir  "Eğer çekilecek dişler varsa çekimlerinin hamilelikten önce yapılmasının daha doğru olacağını, böylelikle implant yapımı öncesi gerekli olan bekleme süresinin hamilelik boyunca tamamlanıp doğum sonrada implantların uygulanabileceğini sözlerine ekledi.

 

Yazarlar