Sağlık Hamilelikten Korunma İğnesi Nedir, Nasıl Kullanılır? Gebeliği Önleyici İğneler (1 Aylık İğne) Nasıl Kullanılır?

Hamilelikten Korunma İğnesi Nedir, Nasıl Kullanılır? Gebeliği Önleyici İğneler (1 Aylık İğne) Nasıl Kullanılır?

06.03.2021 - 16:48 | Son Güncellenme:

Hamilelikten korunmak için çeşitli yöntemler tercih edilmektedir. En fazla kullanılan yöntemler arasında ise gebeliği önleyici iğneler bulunmaktadır. Siz de hamilelikten korunmak için kendiniz için en uygun yöntemi tercih edebilirsiniz. Hamilelikten korunma iğnesi nedir, nasıl kullanılır? Gebeliği önleyici iğneler (1 aylık iğne) nasıl kullanılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Hamilelikten Korunma İğnesi Nedir, Nasıl Kullanılır Gebeliği Önleyici İğneler (1 Aylık İğne) Nasıl Kullanılır

Hamilelikten korunma iğnesi, en yaygın olarak kullanılan doğum kontrol yöntemleri arasında bulunmaktadır. İğneler içerdikleri sentetik hormonlar ile gebeliği önleyici bir etki oluşturmaktadır. Gebeliği önleyici iğneler kadınlara uygulanmakta olan bir doğum kontrol tekniğidir. 1 aylık iğnelerin doğum kontrol haplarına benzer olduğu söylenebilir.

Haberin Devamı

 Hamilelikten Korunma İğnesi Nedir, Nasıl Kullanılır?

 Hamilelikten korunma iğnesi, istenmeyen gebeliklerin önlenmesi amacıyla kullanılmaktadır. Koruyucu olması için her ay bir kez uygulanması gereken bir iğnedir. Doğru uygulama teknikleri ile koruyuculuk oranı %99 olarak ifade edilebilir.

 Hamilelikten korunma iğnesi, kadının yumurtlamasını engelleyici bir etkiye sahiptir. İğne şeklinde uygulanan doğum kontrol yöntemi mutlaka bir sağlık çalışanı tarafından uygulanmalıdır. Hamilelikten korunma iğnesinin kullanımı, bir sağlık personeli tarafından kas içine iğnenin enjekte edilmesi ile sağlanmaktadır. Koldan veya kalçadan yapılabilir.

 Gebeliği Önleyici İğneler (1 Aylık İğne) Nasıl Kullanılır?

 Gebeliği önleyici iğneler, koruyuculuk oranları oldukça yüksek olan doğum kontrol yöntemleri arasında bulunmaktadır. Düzenli ve doğru bir şekilde kullanılması da oldukça önemlidir. 1 aylık iğnelerin her ay mutlaka uygulanması gerekmektedir.

Haberin Devamı

 Kullanmaya başlamadan önce doktor muayenesi yapılması gerekmektedir. İçerisinde fazla miktarda progesteron veya östrojen hormonu bulunan gebeliği önleyici iğneleri kullanmaya başlamadan önce doktorunuza mutlaka danışmanız gerekir. Gebeliği önleyici iğneler kas içerisine uygulanmaktadır. İlk olarak adet kanamasının beş günü içerisinde uygulanması gerekir.

  Gebeliği önleyici iğneler koruyuculuk yönünden güçlü olmalarına rağmen vücutta bir takım yan etkilere sebep olabilmektedir. Anne sütünün miktarını azaltıcı bir etkisi olabileceği gibi kalitesini de bozabilir. Baş ağrısı ve baş dönmesi gibi yan etkileri de gözlenebilmektedir. İğnelerin kullanımına bağlı olarak kilo artışı da gözlenebilir. İlk aylarda ara kanamalara da sebebiyet verebilmektedir. Ayrıca cinsel hastalıklara karşı da bir koruyuculuğu bulunmamaktadır.

 

Yazarlar