Evcil Hayvan Hangi Hayvanlar Renk Değiştirir? Renk Değiştiren Hayvanların İsimleri

Hangi Hayvanlar Renk Değiştirir? Renk Değiştiren Hayvanların İsimleri

28.10.2021 - 16:29 | Son Güncellenme:

Doğada yaşayan hayvanların ilginç olan birçok özelliği vardır. Bu özelliklerinden bir tanesi de renklerinin değişmesidir. Doğada hangi hayvanların renk değiştirdiği de merak edilmektedir. Son günlerde bu hayvanlar ile ilgili araştırmalar artmıştır. Peki, hangi hayvanlar renk değiştirir? Renk değiştiren hayvanların isimleri nelerdir? İşte renk değiştiren hayvanların isimleri ile ilgili detayları derledik.

Hangi Hayvanlar Renk Değiştirir Renk Değiştiren Hayvanların İsimleri

Renk değiştiren hayvanlarının bir kısmı avcı bir kısmı da av olan hayvanlardır.

Hangi Hayvanlar Renk Değiştirir?

1) Bukalemun
Bukalemun renk değiştiren hayvanlar denilince akla ilk gelen hayvanlardan bir tanesidir. Bukalemunlar sürüngeller familyasına mensuptur. Bukalemunların Latince ismi ise Chamaeleoniidae'dir. Bukalemunlar bulunduğu bölgenin hızlı bir şekilde rengini alır. Omurgalı hayvanlardan olan bukalemunlar kertenkelelerden farkı vardır. Iguanalar sınıfına mensup olan bukalemun ismi Arapça'dan gelmektedir.

2) Altın Kaplumbağa Böceği
Altın kaplumbağa böceği de renk değiştiren hayvanlardan bir tanesidir. Altın kaplumbağa böceği doğanın en ilginç hayvanlarından bir tanesidir. Bulunduğu çevrenin rengini alarak av olmaktan çıkar ve diğer hayvanlar tarafından farkedilmeden yaşayabilirler.

3) Pasifik Ağaç Kurbağası
Kuzey Amerika'da yaşayan pasifik ağaç kurbağası ayaklarında pedleri olan bir hayvan türüdür. Vahşi hayvanlara karşı da oldukça koruma sağlayan pasifik ağaç kurbağası bulunduğu bölgenin rengini alarak kamufle olurlar.

Renk Değiştiren Hayvanların İsimleri

1) Denizatı
Deniz içerisinde yaşayan bir hayvandır. Denizatı hayvanının Latince ismi ise Hippocampus olarak bilinmektedir. Denizde hızlı bir şekilde kamufle olmaktadırlar. Denizatı sinir sistemini ve hormonlarını da kullanarak rengini değiştirmektedirler.

2) Mürekkep Balığı
Denizde en çok görülen hayvanlardan bir tanesidir. Kafadanbacaklılar ailesine mensuptur. Mürekkep balığı yumuşakçalar arasında yer almaktadır. Latince ismi Cephalopoda olan bu hayvanlar renk değiştirebilen hayvanlardandır. Boyları ortalama 50 ila 60 santimetre arasında değişmektedir. Mürekkep balığı yırtıcı olan hayvanlar arasında yer almaktadır.

 

Yazarlar