Editörün Seçtikleri Hayatımız KARardı

Hayatımız KARardı

20.02.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Hayatımız KARardı

Hayatımız KARardı





OKULLAR TATİL
YURDUN büyük bölümü kar altında. Değişik bölgelerde 5033 köy yolu ulaşıma kapandı. Nevşehir, Niğde, Bingöl, Afyon, Malatya, Siirt, Şırnak, Mardin, Kahramanmaraş, Adana, Balıkesir ve ilçelerinde eğitime ara verildi. İstanbul’da da sabah başlayan kar vatandaşları teslim aldı. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, ilköğretim okulları ile liselerin bir gün süreyle tatil edildiğini bildirdi., "Cuma günü için duruma göre karar verilecek" dedi.

THY SEFERLERİ İPTAL
KAR en çok ulaşımı etkiledi. Sabah işe ve okuluna gitmek için yola çıkanlar, saatlerce yollarda kaldı. THY’nin İstanbul-Diyarbakır, Ankara-Batman, Ankara-Van uçak seferleri iptal edildi. 200 metreden uzun olan ve tehlikeli yük taşıyan tankerlerin İstanbul Boğazı’ndan geçmesine izin verilmedi. Gökçeada-Çanakkale ve Gökçeada-Kabatepe arasındaki fırtına nedeniyle deniz ulaşımı da sağlanamadı.

İSTANBUL
Yolların kayganlaşması ve görüş mesafesinin kısalması, dün öğlene kadar 300’ü aşkın kazaya neden oldu. Kağıthâne’de hatalı sollama sonucu Şükrü Kızılırmak yönetimindeki deterjan yüklü kamyon ile Ahmet Ekşi’nin kamyonu kafa kafaya çarpıştı. Şoförler kazayı hafif yaralı atlatırken, kamyonlar hurda yığınına döndü. Yetkililer, vatandaşlara "Gerekli olmadıkça trafiğe çıkmayın" dedi. n DİNÇER ŞEREF

İSTANBUL
Kar en çok ulaşımı olumsuz etkiledi. Yağış, özellikle Silivri, Beylikdüzü, Gaziosmanpaşa, Maslak, Avcılar, İkitelli ve TEM Otoyolu’nun Mahmutbey - İSTOÇ Mevkii’nde trafikte yoğunluk meydana gelmesine yol açtı.

TÜRK dünyasının kültürüne, hava bilimlerine ve edebiyatına bile konu olan, her yıl Şubat - Mart aylarında beklenen "cemre"nin ilki bugün havaya düşecek. Ancak bu, kar yağışlarını durdurmuyor. Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışlarının cumartesiye kadar süreceğini söyledi. İzmit Meteoroloji Bölge Müdürü Gürkan Say da Marmara Bölgesi’nde bugün ve yarın Sibirya soğukları yaşanacağını bildirdi. Say, "Karayelden esecek etkili rüzgâr nedeniyle gündüz sıfır derece olan sıcaklıklar, geceleri eksi 10-15 derece olarak hissedilebilir" dedi.

VAN


Doğu Anadolu Bölgesi’nde etkili olan kar yağışı yolları kapatırken, köylerde hayvan yemi sıkıntısı baş gösterdi. Van’da köylüler, yollar kapalı olduğu için hayvan yemini sırtında taşıdı.

BODRUM


Türkiye’nin dört bir yanı karla boğuşurken, bir aydan beri güneşe hasret kalan tatil beldesi Bodrum’a ise bahar geldi. Kırlar, gelincikler ve papatyalarla doldu. Çocuklar da bunu fırsat bilip kırlara koştu.

























Yazarlar