Sağlık Hem lezzetli hem de şifa kaynağı! Düzenli tükettiğinizde göreceğiniz mucizevi etkileri

Hem lezzetli hem de şifa kaynağı! Düzenli tükettiğinizde göreceğiniz mucizevi etkileri

05.06.2023 - 17:11 | Son Güncellenme:

Zencefil, hem lezzetli hem de sağlıklı bir baharat olarak bilinir. Peki zencefilin neler yapabildiğini biliyor musunuz? İşte zencefilin mucizevi etkileri...

Hem lezzetli hem de şifa kaynağı Düzenli tükettiğinizde göreceğiniz mucizevi etkileri

Çay olarak, yemeklere baharat olarak veya salatalara rendeleyerek tükettiğimiz zencefil, hem lezzetli hem de sağlıklı bir bitkidir. Faydaları saymakla bitmeyen zencefilin mucizevi etkileri... 

Haberin Devamı

ZENCEFİLİN MUCİZEVİ ETKİLERİ

- Zencefil, mide bulantısı ve kusmaya karşı etkilidir. Özellikle hamilelikte veya seyahat sırasında yaşanan mide rahatsızlıklarını gidermeye yardımcı olur. Bir parça zencefili çiğneyebilir veya zencefilli çay içebilirsiniz. 

- Zencefil, bağışıklık sistemini güçlendirir ve soğuk algınlığına karşı korur. Zencefilin antioksidan ve anti-inflamatuar özellikleri vardır. Zencefil, vücut ısısını artırarak terlemeyi sağlar ve böylece toksinleri atar. Zencefil, bal ve limon ile karıştırılarak tüketildiğinde boğaz ağrısı ve öksürüğe iyi gelir. 

- Zencefil, kan şekerini düzenler ve diyabet riskini azaltır. Zencefil, insülin hassasiyetini artırarak kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur. Ayrıca zencefil, diyabet komplikasyonlarını önlemek için kolesterol ve trigliserit seviyelerini düşürür.

Haberin Devamı

Hem lezzetli hem de şifa kaynağı Düzenli tükettiğinizde göreceğiniz mucizevi etkileri

- Zencefil, kilo vermeye destek olur. Zencefil, metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını kolaylaştırır. Ayrıca zencefil, tokluk hissi vererek iştahı kontrol altına alır. Zencefil, suyun içine dilimlenerek veya toz halinde eklenerek içilebilir. 

- Zencefil, kas ağrılarını ve eklem iltihaplarını azaltır. Zencefil, kaslarda ve eklemlerde oluşan iltihaplanmayı ve ağrıyı hafifletir. Özellikle spor yapan veya romatizma hastaları için faydalıdır. Zencefil yağı ile masaj yapmak veya zencefilli kompres uygulamak etkili olabilir. 

DİPNOT: Zencefilin daha birçok faydası vardır. Ancak her şeyde olduğu gibi zencefili de aşırı tüketmemek gerekir. Bazı kişilerde alerji veya yan etki yapabilir. Özellikle kan sulandırıcı ilaç kullananlar veya safra kesesi sorunu olanlar doktorlarına danışmadan zencefil kullanmamalıdır. 

Hem lezzetli hem de şifa kaynağı Düzenli tükettiğinizde göreceğiniz mucizevi etkileri

Zencefili hayatınızın bir parçası haline getirmek için çeşitli tarifler deneyebilirsiniz. Mesela zencefilli kurabiye, kek, smoothie veya limonata yapabilirsiniz. Ya da yemeklerinize zencefil ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz.

 

Yazarlar