Sağlık Hemoroid Ağrısı Nasıl Olur Ve Nerelere Vurur?

Hemoroid Ağrısı Nasıl Olur Ve Nerelere Vurur?

12.09.2021 - 08:49 | Son Güncellenme:

Hemoroid hastalığı pek çok kişide görülebilmektedir. Bu hastalık makat bölgesinde görülür. Burası oldukça hassas olduğu için hastalar için oldukça can sıkıcı olabilmektedir. Hemoroid ağrısı nasıl olur ve nerelere vurur? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Hemoroid Ağrısı Nasıl Olur Ve Nerelere Vurur

 Hemoroid anal kanalda bulunan damarların genişlemesi ile meydana gelir. Genelde basur ve mayasıl ismi ile de bilinmektedir. Hastalıkta makattan kan gelme, ağrı, şişlik, ıslaklık, kaşıntı ve akıntı gibi durumlar meydana gelebilmektedir.

Haberin Devamı

 Hemoroid Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir?

 Makatta en sık görülen hastalık şüphesiz basurdur. Bu hastalıkta ağrı şiddetli olduğu için hastaların yaşam kalitelerini düşürmektedir. Hemoroid rahatsızlığı makatta bulunan damarların gevşemesi sonucu meydana gelmektedir. 

 Hemoroid hastalığının farklı nedenleri olabilir. Bunlar;

 

Kalın bağırsakta kanser oluşumu

 

İshal ya da kabız gibi durumlar

 

Pelvik bölgede meydana gelen tümörler

 

Sürekli oturma ve hareketsizlik

 

Çok fazla alkol alımı

 

At binme, bisiklet sürme gibi sporlar

 

Pilot ve şoförlük gibi meslekler şeklindedir.

 

Rektal kanaması olan kişilere genelde rektoskopi yapılmaktadır. Kırk yaşından fazla olan hastalarda hemoroid tespit edilmesi durumunda kolonoskopi yapılması gerekmektedir. Bunun nedeni basur sebebinin altında yatan bir tümör olup olmadığının araştırılmasıdır. 

Haberin Devamı

 

 Hemoroid Ağrıları Nerelere Vurur?

 

 Basur ağrısı makatta yumru şeklinde kendini belli eder. Bazen karında ağrı şeklinde de görülebilmektedir. Basur oluşumu bağırsağın uç kısmında görülür. Bu nedenle bu ağrı genelde gaz sancısı ile de karıştırılabilmektedir. Hemoroid şiddetine göre ağrılar hafif ya da şiddetli olabilmektedir. Boğulmuş olan hemoroidler şiddetli ağrır. 




Yazarlar