Estetik Hollywood yanağı nedir?

Hollywood yanağı nedir?

25.12.2015 - 12:50 | Son Güncellenme:

son zamanlarda bir çok ünlünün yaptırdığı yanak estetiği nedir?

Hollywood yanağı nedir

Yüz şekli bildiğimiz gibi güzellik ve çekiciliğin en önemli kriterlerinden biridir. Bu sebeple altın oran dediğimiz çene, yanak ve yüzdeki diğer bölgelerin belirli bir oranda olduğu yüz şekli popülerdir. Altın orandaki en önemli kriterlerden biri de çene ve yanakların üçgen oluşturmasıdır. Böylelikle yüz daha genç, daha çekici ve estetik durur.

Yanak estetiği veya bizim tekniğimizdeki ismi ile “Hollywood Yanağı” yüz konturunun köşeli ve yanaktaki yağ yastıklarının fazla olduğu yüzlerde yapılan üçgenleştirme prosedürüdür. ABD’de özellikle Hollywood yıldızlarının bir çoğunun yaptırdığı bu operasyon ile estetik anlamda çok tatmin edici sonuçlar alınmaktadır. Prosedürün literatürdeki ismi Bichektomy olarak da geçer.

Hollywood yanağı operasyonu yüzün dışında hiçbir iz bırakmadan sadece ağız içinden bir cm’lik bir kesi ile yanaktaki fazla yağ yastıklarının çıkarılması prensibine dayanır. Lokal anestezi altında yapılabilen ve yaklaşık 30 dk. süren son derece konforlu bir operasyondur. Basit gibi görünen bu operasyonda plastik cerrahin bu konudaki deneyimi kritik önem taşır. Kişinin yüz şekline göre alınacak yağ miktarının belirlenmesi, operasyon sonrası çene/yanak üçgeninin kişiye özel oluşturulması ve operasyon sonrası ağız içindeki dikişlerin hastayı rahatsız etmemesi plastik cerrahin bu konudaki tecrübesi ile doğru orantılıdır.

Esas ilginç olan da bu operasyonun aslında daha çok genç bayanlarda muhteşem sonuçlar vermesidir. 20-30 yaş grubu, genetik olarak yanakları sarkık duran veya yanakları aşırı dikdörtgen/yuvarlak olan bayanların yaşları olduğundan büyük görünür ve sürekli bir yorgun ifade ile gezmek durumunda kalırlar. Bu yağ yastıkları kişiyi en ufak bir stres, üzüntü ve yorgunlukta olduğundan da daha bitkin gösterir. İşte Hollywood Yanağı ile genç hastalarım kendi yaşlarına geri döndüğü gibi son derece çekici ve estetik bir yüz hattına da sahip olabiliyorlar.

Peki, operasyon sadece bayanlar için midir? Tabii ki hayır. Sıklıkla bayanların tercih ettiği bir operasyon olsa da erkekler de son dönemde bu operasyon ile daha çekici ve güzel hatlara sahip olabiliyorlar. Her operasyonda olduğu gibi en başında erkek ve bayan hastalarım için ayrı ayrı planlama ve uygulama yapıyoruz.

Operasyon sonrası dönemde ne yapmak gerekiyor?

Ağız içinde yanak bölgesinde ufak dikişler olduğundan ilk gün sıvı gıdalar tercih edilmeli. Sonraki gün yavaş yavaş normal gıdaya geçilebilir. İlk 3 gün mutlaka ağız içi gargara ile dikişleri steril tutmak gerekli. Zaten dikişlerin olduğu bölge hemen hemen hiç acımamakla birlikte hastalar bazen dikiş olduğunu bile unuturlar ve bu dikişler birkaç gün içinde kendiliğinden erir. Yanak bölgesindeki çok hafif hassasiyet de yine birkaç gün içinde kaybolur. Hastalarımız ayni gün bile işine dönebilirler. Yanağın asıl görüntüsü 3 hafta içinde ortaya çıkmaya başlar.

Angelina Jolie, Megan Fox ve Jennifer AnistonBichecktomy yani bizim tekniğimiz ile Hollywood yanağı operasyonunu uygulatan ünlülerden birkaçı…

Op. Dr. Ufuk Askeroğlu
EstetikvePlastikCerrahiUzmanı

Haberin Devamı

Hollywood yanağı nedir


Yazarlar