Editörün Seçtikleri Hotmail ve Gmail Kullanımı

Hotmail ve Gmail Kullanımı

09.01.2014 - 16:35 | Son Güncellenme:

Hotmail ve Gmail kullanımı internet kullanımının artığı tüm dünyada en çok kullanılan e-posta servislerinden iki tanesidir.

Hotmail ve Gmail Kullanımı

Hotmail servisi Gmail'e göre anlık yazışma ve görüntülü konuşma servislerini ilk önce kullanıma sunan araçtır.



Hotmail, son değişiminden önce Microsoft’un veri tabanı ile çalışmaktaydı, şimdi ise sanki hiçbir değişim olmamış gibi Outlook sitesine geçiş yaptı. Hotmail, mesajlaşma, yazışma örneklerini ve veri gönderimi bakımından kullanan herkese kolaylık sağladı.

Outlook sitesinde de eski Hotmail adresiniz ile gelen kutunuzdaki e-maillerinizi rahatlıkla okuyup, cevap verebilirsiniz. Hotmail ilk kullanılamaya başladığı andan itibaren kullanıcı sayısındaki artış sayesinde zirvedeki yerinde durmaktadır. Eski ve yeni kullanıcılar Hotmail açma sitesindeki bu yenilik sayesinde, Hotmail değer kaybetmeden zirvedeki yerini aldı. Hotmail açma sitesi daha renkli ve değişik logolarla siz kullanıcıları için daha değişik bir iletişim imkânı sağlamakta. Hotmail kullanım alanı gelişmekle birlikte son yıllarda yaptığı değişim ile kullanıcı sayısını artırdı. Hotmail ve Gmail aynı veri tabanına işlem gören ikisi de e-posta okuma ve cevaplama olanağı sağlaması ile birbirlerine hep rakip olarak görülmüşlerdir.

Gmail; Google’nin sunduğu ücretsiz e-posta hizmetidir. Tüm önemli dosya, müzik, resim ve iletilerinizi saklayabilirsiniz. Gmail anlık mesajlaşmayı e-posta ile birleştirmektedir. Çevirim içi olduğunuz süre zarfında arkadaşlarınız ile iletişim olanağına sahip olun. Gelen e-postalarınızı silmeden Gmail kullanımınızı sürdürebilirsiniz. Yenilikçi Google kullanımı ile engellemiş olduğunuz e-posta adreslerinden gelen maillerinizi anında temizler. Gmail ve Hotmail adreslerini birbirlerine ekleyerek hem fazla şifre hatırlama sorunundan kurtulun hem de iki adresinize de gelen e-postaları okuma imkânına sahip olun. Milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılan Gmail ve Hotmail hizmetleri internet kullanımının yoğun olarak kullanıldığı iş hayatında hızlı ve etkin bir şekilde iki e-posta hizmeti de kullanılmaktadır. Milyonlarca akıllı telefon ve tablet kullanan kullanıcıların e-posta hizmetlerine ulaşmaları için olanak sağlayan iki e-posta hizmeti en çok kullanılan hizmetler arasındadır. Hotmail kullanımı e-posta hizmetleri arasında en eski sisteme sahip olmaktadır.

Gmail yeni nesil olmakla birlikte Hotmail hizmeti gibi oda kullanıcı sayısında her geçen gün daha da artmaktadır. Gmail ve Hotmail ile dosya ve belgelerinizi güvenli bir şekilde saklayabilirsiniz. Gmail ile Hotmail arasındaki en önemli fark; Gmail daha sade ve düzensiz bir yapıya sahip, Hotmail ise daha renkli ve sol tarafındaki kutucukları ile daha kullanışlı hale geliyor. Bu tabi birazda kullanıcıya kalmış Hotmail’de Gmailde ikisi de aynı oranda ve tarzda işletim sistemine sahipler. Aralarındaki diğer bir fark ise; Gmail kullanıcıları Google Labs ve diğer Google dokümanlarından yararlanabilirken, Hotmail kullanıcıları Hotmail ara yüzü ve diğer Microsoft hizmetlerinden yararlanabilirler. Hotmail ve Gmail kullanıcıları tarafından sevilmekte ve geçen her gün sistemlerine yeni kişiler eklemekteler. Artan internet kullanımında ön sıraları kapma yarışındalar. Bakalım Hotmail ya da Gmail e-posta kullanımı sizlere neler katacak…

Kaynak: Akyazı Haber

Yazarlar