İlişki Yaşam Ve Yönetici Koçu Ayşen Tek

İlişki Yaşam Ve Yönetici Koçu Ayşen Tek

onlinekoclukhizmeti@gmail.com

Tüm Yazıları

Kilo Alma Nedeniniz Bilinçaltınız

Kilo vermek istiyorum ama bu konuda bir türlü adım atamıyorum, neden kilo veremediğimi bilmiyorum, iştahımı kontrol edemiyorum gibi konularla gelen danışanlarla yaptığım görüşmelerde, aksiyon alamama sebeplerinin sıkı sıkıya tutundukları inanç sistemleri olduğunu keşfettim.

Size kilo aldıran tükettiğiniz besinler değil, çeşitli sebeplerle sizi o besinlere yönelten bilinçaltınızdır. Sizin doğru olduğunu varsaydığınız ve inanca dönüştürdüğünüz her düşünce bilinçaltınız tarafından sorgulanmadan doğru kabul edilir ve en kısa sürede gerçekleştirilmeye çalışılır.

Haberin Devamı

Yıllar öncesinde veya yakın zamanda almış olduğunuz kilolarınızın, oluşturduğunuz yanlış inanç kalıpları sebebiyle bilinçaltınız tarafından size aldırıldığını söylesem, bu durum hakkında ne düşünürdünüz?

Tüm bilgi birikiminizi kullanan, olayları ve düşünceleri birbiriyle ilişkilendiren bilinçaltı, vücudunuzla ve hayati süreçlerinizle ilgili her an sizin yanınızdadır. Sağlıksız düşünce kalıpları oluşturarak yanlış inançlar geliştirdiğinizde, hissettiğiniz korku ve güvensizlikle hatalı düşüncelere saplandığınızda bilinçaltınız koruma kalkanları oluşturarak, acı ve üzüntü vereceğini düşündüğü olaylardan sizi uzaklaştırmaya, gerekirse bedeninize de etki ederek sizi korumaya çalışacaktır.

Güven Hissetmeye Karşı Duyulan İhtiyaç

İş hayatında, çalışma arkadaşlarına veya yöneticilere duyulan güvensizlik kişiyi huzursuz eder. Güven ve huzur verici çalışma ortamında olmadığına inanın kişinin bilinçaltı, güvenli alan yaratma ihtiyacı hisseder ve kilo alarak ihtiyaç duyulan güven ortamını oluşturduğuna inanır.

Danışanım çok kısa süre içerisinde yirmi kilo aldığını ve bir türlü veremediğini belirterek bu durumun nedenlerini bulmak için koçluk desteği almak istemişti. Gerçekleştirdiğimiz seanslarda danışan, bulunduğu ortama ve insanlara karşı güven duymadığını fark etti. O dönem çalıştığı yöneticilerinin verdiği kararlar doğrultusunda, güvende olmadığına inanan danışanın tetiklenen bilinçaltı, kilo almasını sağlayarak onu korumaya aldığına inanmıştı. Danışan oluşturduğu inancı fark ettikten sonra sağlıksız düşünce kalıbını değiştirdi, hissettiği güvensizlik duygusunu ve kendini koruma çabalarını bırakarak iş hayatında yaşadığı sorunları art arda çözümlemesinin ardından arzu ettiği kilo hedefine ulaştı.

Haberin Devamı

İlişkilerde Kıskançlıkları ve Olumsuzlukları Önlemek

Bazı kadınların, ortaya çıkabilecek kıskançlıkları önlemek adına eşleriyle sorun yaşamamak, güvenilirliklerini kanıtlamak ve partnerlerinin iyi hissetmesini sağlayabilmek için oluşturdukları düşünce yapıları, bilinçaltlarını olumsuz etkileyerek kilo almalarına sebep olabiliyor. Değersizlik ve yetersizlik gibi hisleri yoğun şekilde yaşayan erkeklerle birlikte olmayı tercih eden kadınlar, bir süre sonra eşlerinin kıskançlıklarıyla, mutsuz edici tavırlarıyla karşılaşabiliyorlar. Bu durumla karşılaşan kadınların bazıları ilişkilerinde sorun yaşanmaması, partnerlerinin güvende ve iyi hissetmeleri için hatalı düşünce kalıpları geliştirerek; kilo alırsam eşim beni kıskanmaz, diğer insanların dikkatini çekmem, eşim yetersiz hissetmez ve aramızda kavga çıkarmaz gibi son derece sağlıksız düşünceleri inanca dönüştürebiliyor. Bu duruma uyum sağlayan bilinçaltı da kadını sahip olduğu güzellik ve çekicilik kavramlarından uzaklaştırarak kilo almasına sebep oluyor. Çünkü düşünce sistemi bu şekilde kodlandı…

Haberin Devamı

Hayal Kırıklığı Yaşamamak için Karşı Cinsi Uzak Tutmak

Boşanmış veya terk edilmiş bir kadın, kalbinin yeniden kırılmasından korktuğu için bundan korumanın tek yolunun ilgiden uzak durmak olduğunu zannedebilir. Evliliği veya inandığı beraberliği sona eren ve bir daha hiç kimse tarafından bu kadar sevilmeyeceği düşüncesine kapılan, hiç kimsenin onu tercih etmeyeceğine inanan kişinin bilinçaltı, bu koruma işlemini kişiye kilo aldırarak sağlayacaktır.    

Geçmişte yaşanan kalp kırıklıkları, terk edilmeler, taciz gibi profesyonel destek gerektiren travmatik olaylar, cinselliğin ve fiziksel yakınlaşmaların olumsuz bir kavram olduğunun düşünülmesi kilo alma sebeplerinin temelini oluşturabilir. Yaşanan bu durumlarda yanlış düşünce sistemi geliştiren zihnin etkisinde kalan bilinçaltı, kilo aldığında diğer insanlar tarafından beğenilmeyeceğine, bu şekilde güvende olacağına, kalbi kırılmayacağına, korunacağına inanır. Kilo aldığında erkeklerin ilgisinden uzak olacağına duyulan inanç ve affedilmeyen geçmiş kilo vermenin önündeki en büyük engelleri oluşturur.

Kilolu olursam erkeklerin ilgisini çekmem, kalbim kırılmaz, aşkı ve cinselliği hayatımdan uzak tutarım düşünceleri ile diğer insanlar tarafından beğenilmesini önlemek, dikkat çekmemek ve hayal kırıklığı yaşamamak için bilinçaltı kilo alarak kendini korumayı çözüm olarak kullanır.

Kişiliğinin Değişeceğinden Korkmak

Çocukluk dönemlerinde zayıf ve güzel kızların zeki olmadıklarını, derslerinde başarısız olduklarını düşünen ve bunu inanca dönüştüren kişi, zayıf ve güzel olmanın onun zeki görünmesine ve başarılı algılanmasına engel olacağına inanır ve hayatının hiçbir döneminde zayıf bir birey olmayı tercih etmez. Ancak yapılan koçluk görüşmeleri sonrasında danışan hatalı düşünce kalıplarını fark ettiğinde ve dönüştürdüğünde zeki, başarılı ve güzel bir fiziğe sahip olmanın mümkün olduğunu, bir bütün halinde değerlendirildiğinde bu durumun kendisine herhangi bir negatif yansıma yapmadığını fark etmektedir.

Sağlıksız düşünce kalıplarınızı değiştirdiğinizde vücudunuz da değişir

Belirttiğim inançlar kilo verme sürecinizi engeller, bilinçaltınızın sizi koruma isteği ideal kilonuza ulaşmanızı imkansız hale getirir. Kendinizi korumaya alma ve hissettiğiniz değersizlik duygusu ile erkekleri ve cinselliği hayatınızdan uzak tutma isteğinizin temeline inerek, nedenlerini bulunarak çözülmeli ve yaşanılan olaylara karşı geliştirdiğiniz bakış açınızı farkındalığınızı kullanarak değiştirilmelisiniz.

Doğru şekilde düşünüp hissetmeye başladığınızda, zihniniz daha huzurlu ve bedeniniz çok daha sağlıklı olacak. Zihinsel olarak istediğiniz ve doğru olduğunu inandığınız her şey bilinçaltınız tarafından kabul edilecek ve uygulanmaya koyulacaktır. Bu sebeple arzuladığınız huzur ve tüm güzellikler için yapmanız gereken; korkudan, kaygıdan, güvensizlikten uzak olumlu ve sağlıklı düşünce yapıları geliştirmektir. Düşünce yapınızı ve inançlarınızı değiştirerek, vücudunuzu değiştirebilirsiniz.

 

İlişki Yaşam ve Yönetici Koçu Ayşen Tek,

www.instagram.com/_aysentek_/