İlişki Yaşam Ve Yönetici Koçu Ayşen Tek

İlişki Yaşam Ve Yönetici Koçu Ayşen Tek

onlinekoclukhizmeti@gmail.com

Tüm Yazıları

Hedefler ve amaçlar konusunda farkındalık kazanmak önemli bir konu, danışan görüşmenin sonunda farkındalığa sahip oluyor ancak bize fayda sağlayacak, olmak istediğimiz yere doğru ilerlememizi hızlandıracak bu eylemleri neden hayatımıza kolaylıkla entegre edemiyoruz? Neden yerimizde sayıyoruz? Süreç bize neden ütopik ve gerçekleştirilmesi imkansız geliyor? Hazırladığım bu yazı hedeflerinizi gerçekleştirmek için yapmanız gerekenleri ve bu gereklilikleri hayatınıza en hızlı şekilde nasıl entegre edebileceğiniz ile ilgili…

Haberin Devamı

Değerlerinize Uygun Hedefler Belirleyin

Belirlediğiniz hedeflerle ilgili öncelikle kendinize şu soruyu sormanızı istiyorum; Hedefim değerlerimle uyum içinde mi? Değerlerinizle uyumlu olmayan hedefleri gerçekleştirmek için aksiyon almak oldukça zordur ve gerçekleştirseniz bile size mutluluk getirmez. Bu sebeple bu konuya dair en büyük önceliğiniz kendinizi tanımak olmalı. Güzel başarılar gerçekleştirmiş ama bu başarıları kendisi için değil etrafındakiler için elde etmiş insanlarla muhakkak karşılaşmışsınızdır. Bu gibi durumlarda elde edilen başarı o kişiyi mutlu etmeye yetmez. Gerçek anlamda mutlu bir insan olabilmek için öncelikle kendimizi iyi tanımalı, değerlerimizi keşfetmeli ve değerlerimize uygun hedefler belirlemeliyiz.

Hedefinizi Bölümlere Ayırın

İnsanlar kitap yazmak, sıfır beden olmak, üst düzey yönetici olmak gibi hedeflere bir anda ulaşmak isterler. Kısa bir süre emek verip ulaşamadıklarını gördüklerinde ise hedefler, amaçlar, istekler sadece sözde kalır. Aslında bu durumu aşmanın oldukça kolay bir yolu var; bölümlere ayırmak.

Hedeflerinizi bölümlere ayırmadığınızda işiniz zor, pes etmeniz ise oldukça kolaydır. Örneğin dil öğrenmek yoğun emek gerektiren bir süreçtir. İngilizce öğrenmeyi bu süreç içerisinde yer alan; gramer, konuşma, okuma, yazma, yabancı film izleme ve iş İngilizcesi gibi bölümlere ayırdığınızda ve her bölüm için mevcut çalışmalarınızı yalnızca %1 arttırdığınızda toplam başarınızın ve motivasyonunuzun arttığını deneyimleyeceksiniz.

Haberin Devamı

Zayıflama hedefiniz için ise aldığınız kalori miktarını azaltmak, yağ yakıcı egzersizleri arttırmak, yürüyüş yapmak, su tüketiminizi arttırmak gibi aşamaları hayatınıza dahil ettiğinizde çok daha hızlı yol aldığınızı fark edeceksiniz. Bölümlere ayırma ve ayırdığınız her bölüm için çalışmalarınızı %1 arttırdığınızda amaçladığınız tüm hedeflerinize kolaylıkla ulaşabileceğinizi göreceksiniz.

Hedeflerini Hayatına Dahil Et

Değerlerinize uygun sizi mutlu edecek hedefinizi belirlediniz, bölümlere ayırarak her birini ayrı ayrı geliştirmek istiyorsunuz ama bir türlü sürekliliği sağlayamıyorsanız eğer atmanız gereken son adım; bu aşamaları günlük rutininize, hayatınızın akışına dahil etmek.

Arzu ettiğiniz sonucu elde edebilmeniz için sizi hedefinize ulaştıracak adımlara hayatınızda yer vermeniz, günlük rutininize dahil etmeniz gerekir. Zihninizden geçen, İngilizce çalışmam gerekiyor düşüncesi yerine hedefinize ulaşmak için bu düşüncenizi detaylandırarak; Çarşamba günleri akşam yemeğinden sonra çalışma masamda saat yedi ve dokuz arasında İngilizce çalışacağım demeniz bu planı hayat akışınızın içerisine dahil etmenizi sağlayacaktır.  Zayıflama hedefim için bu hafta yürüyüşe çıkacağım yerine, hafta sonu kahvaltıdan önce sahilde bir saat yürüyüş yapacağım diyerek hedefinize ulaşmak için yapmanız gerekenleri detaylandırarak günlük yaşantınıza dahil ettiğinizde erteleme ve gerçekleştirmeme ihtimalinizin çok daha azaldığını göreceksiniz.

Haberin Devamı

Ne Zaman, Nasıl, Nerede?

Ne zaman, nasıl ve nerede soruları hedeflerimizi günlük hayatımızla birleştirerek daha hızlı harekete geçmemizi sağlamaktadır. Yapılan araştırmalarda gerçekleştirmek istediğimiz eylemleri yalnızca düz bir cümle olarak zihninizden geçirmek yerine ne zaman, nasıl ve nerede sorularına cevap verecek şekilde detaylandırdığınızda iptal etme ve erteleme ihtimalinizin çok daha düştüğünü göstermektedir.

Hedeflerinizi en kısa sürede gerçekleştirmek için; bölümlere ayırın, günlük hayatınızın ve rutin düzeninizin içerisine katın. Bu eylemleri nasıl, nerede ve ne zaman sorularına cevap verecek şekilde detaylandırın ki bilinçaltınıza da etki ederek daha güçlü bir şekilde harekete geçmenizi ve günlük yaşamınızın içinde daha kolay yer vermenizi sağlasın.

 

İlişki Yaşam ve Yönetici Koşu Ayşen Tek

www.instagram.com/_aysentek_/