Sağlık İnguinal Herni (Kasık Fıtığı) Nedir, Neden Olur? İnguinal Herni Tedavisi Nasıl Yapılır?

İnguinal Herni (Kasık Fıtığı) Nedir, Neden Olur? İnguinal Herni Tedavisi Nasıl Yapılır?

30.03.2021 - 10:30 | Son Güncellenme:

Erkeklerde ortaya çıkan bir hastalık olan İnguinal herni kasık fıtığı olarak bilinen bir hastalıktır. İnguinal herni mutlaka tedavi edilmesi gereken ağrılı bir fıtıktır. İnguinal herni olan kişilerde geliştirilen tedavi yöntemleri genelde cerrahidir. İnguinal herni yani kasık fıtığı olduğunu düşünenler internetten bu fıtık hakkında araştırma yapmaktadırlar. Peki İnguinal herni (kasık fıtığı) nedir? İnguinal herni neden olur? İnguinal herni tedavisi nasıl yapılır? İşte İnguinal herni ile ilgili tüm bilgiler.

İnguinal Herni (Kasık Fıtığı) Nedir, Neden Olur İnguinal Herni Tedavisi Nasıl Yapılır

 İnguinal herni bir kasık fıtığıdır. Erkeklerde görülen bu kasık fıtığı ağrılı bir kasık fıtığıdır. Tedavisi mümkün olan bir fıtıktır.

Haberin Devamı

 İnguinal Herni (Kasık Fıtığı) Nedir?

 İnguinal herni üç tipte görülebilen bir kasık fıtığıdır. Kasıklarda ortaya çıkan bu fıtık kasık duvarlarının zayıflamasına neden olur. Bundan dolayı kasıklar için risk teşkil eden bir fıtıktır. Cerrahi gibi tedavi yöntemleri olan fıtık çeşitlerindendir.

 İnguinal Herni (Kasık Fıtığı) Neden Olur?

 1) Karın Ameliyatları

 Daha önce karın bölgesinde yapılan ameliyatlar sonucunda kasık bölgesinde fıtık oluşabilir. Kasık fıtığı bu bölgede yapılan ameliyatlardan önemli ölçüde etkilenir. Bu durumda İnguinal herni gelişir.

 2) Bağ Doku Hastalıkları

 Bir takım bağ doku hastalıkları da yine İnguinal herni sebepleri arasında yer almaktadır. Daha önce bağ doku hastalığı geçirmiş olan kişilerde bu fıtık gelişebilir.

Haberin Devamı

 3) Akciğer Hastalığı

 Akciğer hastalığı özellikle kronik olarak bilinen bronşit ve astım akciğer hastalıkları önemli derecede nedenler arasındadır. İnguinal Herni kasık fıtığı birincil nedenleri arasında kronikleşen akciğer hastalıkları gelmektedir.

 4) Yük Kaldırmak

 Özellikle ağır işlerde çalışan kişilerde yani yük kaldırma işlerinde kasık fıtığı gelişebilmektedir. Özellikle inşaat işçilerinde kasık fıtığı gelişme şansı daha da yüksektir.

 İnguinal Herni Tedavisi Nasıl Yapılır?

 1) Cerrahi

 Kasık fıtığı için ilk tercih edilen yöntemler arasında cerrahi tedavi yöntemi gelmektedir. Cerrahi tedavi yöntemi ile hastanın kasık bölgesinde bir yama işlemi uygulanır. Bu şekilde dışarıdan yapılan bir kesi işlemi ile hasta kısa süre içerisinde gündelik yaşantısına döner. Cerrahi tedavi yöntemi ile hem açık hem de kapalı olmaktadır. Bu ameliyattan sonra hasta bir gün hastanede kaldıktan sonra taburcu edilir.

Yazarlar