Sağlık İnsülin Direnci Nasıl Düşer? İnsülin Direnci Düşerken Ne Yaşanır?

İnsülin Direnci Nasıl Düşer? İnsülin Direnci Düşerken Ne Yaşanır?

09.09.2021 - 16:25 | Son Güncellenme:

İnsülin direnci insan vücudunda bulunan metobolik bir sendrom olmaktadır. İnsan vücudunun kaslarında karaciğerin ve yağların da bulunan hücrelerin insülin doğru şekilde tepkime veremediği durumları ifade etmektedir. İnsülin direnci kişide kandaki glukozu kullanmamasına neden olmaktadır. İnsülin direnci nasıl düşer kişideki insülin direnci düşerken ne yaşanır hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.

İnsülin Direnci Nasıl Düşer İnsülin Direnci Düşerken Ne Yaşanır

İnsülin direnci arttıkça insandaki birçok rahatsızlık da artmaktadır. Özellikle artan kilolar ve hareketsiz yaşamda bunlara eşlik ettiğinde insan vücudunda geri dönüşümü mümkün olmayan yıkımlar söz konusu olmaktadır. 

Haberin Devamı

İnsülin Direnci Nasıl Düşer? 

İnsülin direncini düşürmenin başlangıcı dengeli ve yeterli beslenme ile başlamaktadır. Dengeli beslenmeye eşlik eden diyet programları ve düzenli spor yapımı insülin direnci konusunda büyük yarar sağlamaktadır. İnsülin direncini düşürmek için omega3 yağ asitleri bakımından zengin gıdaların tüketilmesi omega 3 içeren besinlerin günlük yaşamda mümkün olduğunca tüketilmesi gerekmektedir. Örneğin ceviz, keten tohumu omega 3 içeren balıkların tüketilmesi insülin direncini düşürmekte faydalıdır. 

İnsülin Direnci Düşerken Ne Yaşanır? 

İnsülin direnci düşmeye başladığında hasta kandaki glukozu enerjiye çevirebildiği için daha hareketli olmaya ve açlık hissini daha az hissetmeye başlar. Zamanla insülin direnci düşen kişilerin aşırı kilolarından kurtuldukları görülmektedir. İnsülin direncinin düşmeye başlamasının en belirgin göstergesi kişinin açlık halinde ellerde titreme ve ağızda değişik tat oluşumunun azalmaya başlaması ile kendini göstermektedir. 

Haberin Devamı

İnsülin direnci düşmesi için gerekli beslenme ve hareket sağlandığında kişinin uzun süre daha tok hissetmesi asabi ve gergin halden uzaklaşması ve kendini sağlıklı hissetmesi görülmektedir. 

İnsülin direnci düşmeye başlarken daha önce tüketilen şekerli gıdalar ve karbonhidrat içeren besinler daha az tercih edilmeye başlamaktadır. Kişinin günlük su tüketimi normale dönerken uzun süre sık sık lavaboya gitme ihtiyacı da azalma göstermektedir. 

Yazarlar