Editörün Seçtikleri iPad ile Benim Portrem

iPad ile Benim Portrem

20.04.2018 - 16:25 | Son Güncellenme:

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda yaşları 7,5 ile 13 arasında değişen 15 çocuk iPad ve Apple Pencil ile kendi portrelerini çizdi.

iPad ile Benim Portrem

"iPad ile Benim Portrem" adlı çalışmalarında çocuklar iPad’in çokyönlülüğüyle kendi hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını birleştirdi. Böylece ortaya birbirinden keyifli 16 otoportre çıktı. Apple Pencil ile iPad üzerinde sınırsız kağıt, rengarenk ve hiç bitmeyen boyalarla çizim yapan çocukların bazıları kendini sevgiyle beslediği ev hayvanın yanında ya da en sevdiği çiçeklerle çizerken bazıları da hayal ettiği mesleği portresinde yansıttı.

Haberin Devamı

Yaratıcılık her çocuğun içinde var, yaratıcılık çocukların daha iyi iletişim kurmalarını ve daha özgün çözümler geliştirmelerini sağlıyor. Geçtiğimiz haftalarda tanıtımı yapılan Apple Pencil ile uyumlu yeni iPad ile büyüleyici bir öğrenme deneyimi sunuyor, yaratıcılıklarını ortaya çıkartmalarını sağlıyor. Bu bakış açısıyla Apple, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı çocukların kaleminden bu harika çalışmalarla kutluyor. 23 Nisan coşkusunu sadece iPad’e değil App Store ve Apple Music’e de taşıyor.

İşte kendi anlatımlarıyla iPad ve Apple Pencil ile Procreate uygulamasını kullanarak kendi portrelerini çizen çocuklardan birkaçı...

iPad ile Benim Portrem

“Ben 7,5 yaşındayım. O yüzden kendimden 7 tane çizdim. Bir tane de yarım çizdim.”

Haberin Devamı

iPad ile Benim Portrem

“Bu benim portrem. Başta burun çizemiyordum. Çizebildiğimi keşfedince artık hep burundan başlıyorum.”

iPad ile Benim Portrem

“Köpeğimin çiçekleri sevdiğini hatırladım… O yüzden onu da çizmek istedim. Bir de böyle yandan çizdiğim için, aklımda o varmış gibi.”

iPad ile Benim Portrem

“Ben burada geleceğimi çizdim. Çünkü önümüzdeki ay diş teli takacağım. Sonra da tatile gideceğim."

iPad ile Benim Portrem

“İleride mimar olmak istediğim için kendimi şehirle beraber çizdim. Bu şehir de benim özel şehrim gibi bir şey.”

iPad ile Benim Portrem

“Kendimi en sevdiğim çiçeklerle birlikte çizdim. Bu çiçekler kiraz çiçekleri. Çok güzel ve çok narinler.”

Yazarlar