Editörün Seçtikleri iPhone RED'in diğer iPhone'lardan farkı nedir?

iPhone RED'in diğer iPhone'lardan farkı nedir?

07.04.2017 - 12:18 | Son Güncellenme:

iPhone geçtiğimiz günlerde yeni ürünü RED'i tanıttı. Kıpkırmızı rengi ile dikkatleri hemen üzerine çeken RED'in diğer iPhone'lardan farkının ne olduğunu biliyor musunuz?

iPhone REDin diğer iPhonelardan farkı nedir

iPhone'un yeni ürünü RED sadece rengi ile değil duyarlılığı ile de ilgi odağı oldu.

Haberin Devamı

iPhone bu ürünü ile ilk kez (RED)’i destekleyen ürünler arasında yer aldı.

RED'in ayrıcalıklı olmasının ve takdir toplamasının sebepleri ise şöyle;

• iPhone 7 (PRODUCT)RED alan müşteriler sadece dünyanın en iyi akıllı telefonuna sahip olmakla kalmıyor, aynı zamanda HIV/AIDS programlarını destekleyerek bir fark yaratma ve AIDS’den arınmış bir nesil yetişmesine katkıda bulunma şansına sahip oluyor.

• Apple RED ile birlikte işbirliği yaparak, Global Fund’ın herkesin HIV testine, danışmanlığa, tedaviye ve önleme programlarına erişmesini sağlamasına yardımcı olmaya çalışıyor.

• HIV’in skalası çok büyük: Bu tedavi edilebilir ve önlenebilir hastalığın bulunuşundan bu yana 35 milyondan fazla insan öldü. Bugün HIV’le yaşayan 37 milyon kişi var ve bunların 25 milyondan fazlası Sahra Altı Afrika’da yaşıyor.

• iPhone 7 (PRODUCT)RED satışlarından elde edilen katkı Sahra altı Afrika’da HIV virüsünün anneden çocuğa geçmesine engel olmada rol oynayacak testler, danışmanlık hizmetleri ve ARV tedavisinin sunulmasını sağlayacak.

• 2006 yılında kurulan (RED), o tarihten bugüne Global Fund için 465 milyon doların üzerinde gelir yarattı ve bu paranın 130 milyon dolardan fazlası tek başına Apple’dan sağlandı.

• 10 yıl önce Apple ve (RED)’in işbirliğinden bu yana, dünya bu hastalıkla mücadele konusunda ciddi ilerlemelere tanıklık etti. Bugün 18 milyondan fazla insan hayat kurtaran ARV tedavisi görüyor. 2000 yılında bu rakam yalnızca 700.000 idi.
Son on yıl içinde, HIV’li doğan bebek sayısı günde 1.200’den günde 400’e indi. Bugünse UNAIDS bu sayının 2020’ye kadar sıfıra inebileceğini ve 2030’a gelindiğinde AIDS’in tamamen son bulabileceğini tahmin ediyor.

Yazarlar