Evcil Hayvan İspari Balığı (İsparoz) Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

İspari Balığı (İsparoz) Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

23.09.2021 - 16:18 | Son Güncellenme:

Olta balıkçılığı pek çok insan tarafından tercih edilen zevkli aktiviteler arasında yer almaktadır. Olta avcılığında avcıların dikkat ettiği en önemli nokta üreme zamanlarını bilerek bu zamanlarda avlanma yapmamak olmaktadır. İspari balığı da olta avcılığı yapan balıkçıların avladıkları balıklar arasında yer almaktadır. Peki, ispari balığı nedir? Nerelerde yaşar ve kısaca özellikleri nelerdir? İşte, ispari balığı hakkında merak edilen detaylar.

İspari Balığı (İsparoz) Nedir Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir

İspari balığı Sparidae ailesine ait olan bir balık çeşidi olmaktadır. Bu balığın yaşam alanı oldukça geniş olmaktadır.

Haberin Devamı

 İspari Balığı Nedir?

 İspari balığı ılık sularda yaşamaktan hoşlanan bir balık çeşidi olmaktadır. Kalın pullara sahip olan ispari balığı Türkiye'de bulunan bütün denizlerde yaşamaktadır. İspari balığının ağzı küçük olduğu için avlanırken yemin iyi ayarlanması daha iyi sonuçlara ulaşılmasını sağlamaktadır. Bu balığın avlanma zamanı Mayıs ayından Kasım ayına kadar devam edebilmektedir. Dalgalı sularda iyi bir şekilde avlanabilmektedi

 Nerelerde Yaşar ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

 İspari balığı deniz çayırı yataklarında yaşayabilen bir balık çeşidi olmaktadır. Bu balık türü yıl boyunca temin edilebilmektedir. İspari balığı içerdiği vitamin ve mineraller ile insan sağlığına oldukça faydaları olan bir balık türüdür. Kemik sağlığına ve göz sağlığına çok iyi gelmektedir. İspari balıkları çift cinsiyetli olma özelliğine sahip olup daha sonra cinsiyet değiştirebilmektedirler. Ekonomik değeri yüksek olmayan bu balığın eti lezzetli olmaktadır. Bu balıklar deniz kabukluları, solucanlar ve yumuşakçalar ile beslenmektedirler.

Yazarlar