Stil İstanbul Fashion Week başladı

İstanbul Fashion Week başladı

16.03.2015 - 15:02 | Son Güncellenme:

Türkiye’deki en önemli moda etkinliği olan İstanbul Fashion Week bugün karma defile ile başladı.

İstanbul Fashion Week başladı

Türk tasarımcı ve markaların yerli ve uluslararası platformda tanınması için oluşturulmuş, Türkiye’deki en önemli moda etkinliği olan Istanbul Fashion Week bugün 16:00’daki Karma Defile ile başladı. Moda ve hazır giyim sektörünün önde gelen isimlerinin katıldığı defile Tepebaşı’nda kurulan dev çadırda gerçekleşti. İTKİB ve İFW Komitesinden Hikmet Tanrıverdi, Süleyman Orakçıoğlu, Bahar Korçan gibi isimlerin yanı sıra Deniz Berdan, Serenay Sarıkaya, Melisa Çakarlar, Özge Ulusoy gibi isimler de davetliler arasındaydı. Toplam 3 genç tasarımcının arka arkaya koleksiyonlarını sergilediği Karma Defile’de İpek Arnas “yazlık örgü kıyafetleriyle” büyük alkış aldı.

IFW, tasarımcı ve markalara yeni sezon koleksiyonlarını tanıtma imkanı veren bu dev organizasyonla Türkiye ve çevre ülkelerdeki tüm yeteneklerin dünyaya açıldığı bir köprü olmayı hedefliyor.

LaSalle International Fashion Academy mezunu genç moda tasarımcısı İpek Arnas, 2009 yılında yarattığı “2 Ters 1 Düz” markasının 2012 İlkbahar-Yaz koleksiyonun ismi “Yeni Bir Dalga”. “Örgü”nün yeniden yorumlandığı, daha önce denenmemiş birçok örgü tekniğinin ve hammaddenin kullanıldığı kıyafetlerin sunulacağı defile, İFW’in en dikkat çekici performanslarından biri oldu.

Nako’nun ana sponsorluğunda düzenlenen defilede 2012 yazının habercisi toplam 15 kıyafet sergilendi. İpek Arnas’ın ardından Aslı Güler ve Jale Hürdoğan koleksiyonlarını sundu.

“Yeni Bir Dalga”

Durgun ve sessiz hayatı bir girdaba sürüklenerek birdenbire değişmişti. Bir afetten kurtulduğunda tepetaklak olmuş dünyasında yeni bir hayat filizlenmeye başlıyordu. Yoğun sıvılara karşılık solunacak bir hava, soğuk ve karanlığın yerine sıcaklık ve renk gelmişti. Bu yeni huzuru bozabilecek tek şey bir heyecan dalgasıydı. Dalga sudaydı, dalga havadaydı, dalga onun içindeydi.

Daha önce denenmemiş birçok örgü tekniğini, örgüde hiçbir zaman kullanılmamış hammaddelerle buluşturuyor. 2011 yaz sezonunda örgüye kazandırdığı saf pamuktan örülmüş giysilerden oluşmuş koleksiyonu gibi, 2012 yaz sezonunda da ilk kez keten ipliğini el örgüsünde kullanıyor. Yazın sıcacık turuncularını, pembelerini, metalik ve pastel renklerle harmanlayan “Yeni Bir Dalga” koleksiyonu retro kalıpları günümüzün modern yorumuyla buluşturuyor.

İpek Arnas’ın yarattığı 2 Ters 1 Düz markasının 2012 İlkbahar/Yaz Koleksiyonu olan “Yeni bir Dalga” markanın karakteristik yapısını devam ettirirken, kimliğine yeni bir soluk kazandırmaktan da geri kalmıyor

Benzerine az rastlanır, alışılmışın dışında bir tasarımcı

İpek Arnas Kocaeli Üniversitesi’nde İşletme bölümünden mezun olduktan sonra, Lasalle International Academy’de moda tasarımı eğitimi aldı.Hazır giyimde Amerika ve Avrupa’ya üretim yapan bir tekstil firmasında spor ve otantik bir giyim markasının tasarım ekibinde yer aldı. Kendi markasını yaratma düşüncesine birbirinden farklı birçok ilgi alanı katkıda bulundu. Vintage dükkanlara olan ilgisi, dinlediği müzik tarzı, Uzakdoğu kültürlerine ve sürreal sanata olan merakı, kedilere olan sevgisi ve el emeğine verdiği değerle buluşunca ortaya benzerine az rastlanır, alışılmışın dışında tasarımlar çıkarttı. İşte bu markanın isminin çıkış noktası da çok kullanılan bir örgü tekniği olan “2 Ters 1 Düz”.

“2 Ters 1 Düz” 2009 yılında, bir el örgüsü giyim ve aksesuar markası olarak yaratıldı. Geleneksel yöntemlerle hazırlanan kreasyonların her biri butik konseptinde ve sınırlı sayıda üretiliyor. 2 Ters 1 Düz markası tasarım ve el emeğini esprili bir bakış açısıyla buluşturmayı hedefliyor. Marka renkli eğlenceli duruşuyla, modasını kendisi yaratan, sokak modasına yön veren, tarz sahibi kişiler için yeni bir alternatif olma yolunda ilerliyor.

Yazarlar