Stil İstanbul Fashion Week Karma 3 Defilesi

İstanbul Fashion Week Karma 3 Defilesi

05.11.2012 - 00:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Fashion Week son gününde Karma 3 (Ayşe Deniz Yeğin, Erdem Erdemoğlu ve Tuba Benian) defileleriyle açılış yapıldı.

İstanbul Fashion Week Karma 3 Defilesi

Ayşe Deniz Yeğin

Haberin Devamı

Sanat enstalasyonu hazırlar gibi kurguladığı koleksiyonlarıyla dikkat çeken moda tasarımcısı Ayşe Deniz Yeğin, Ekim ayında İstanbul Fashion Week kapsamında CUBE temalı İlkbahar/Yaz 2013 koleksiyonunu tanıtmaya hazırlanıyor.

İstanbul Fashion Week Karma 3 Defilesi

Ayşe Deniz Yeğin CUBE adını verdiği İlkbahar/Yaz 2013 koleksiyonunu koleksiyonunu oluştururken, çizgilerin birleşimi ve küplerin oluşumundan yola çıktı. Çizgilerin enerjisini kullanan tasarımcı kıyafetlerinde, dinamik bir çizgi yarattığını düşünüyor. Küpler asıl temayı oluştururken, koleksiyonun enerjisi ve ritmini çizgilerle sağlamış. Renklerin koleksiyona katılımı ise küplere düşen gölgelerin grilerini kullanmasıyla başladı. Bu sayede somuttan yola çıkarak kendi içinde çizgiler ve renklerle hareketlendirdiği bir koleksiyon otaya çıkardı. Aksesuar olarak ise her zaman ilgisini çeken endüstriyel aksesuarlar (menteşeler, vidalar, zımbalar) kullandı. Bu sayede geçmişe de atıfta bulunduğunu düşünüyor.

Haberin Devamı

İstanbul Fashion Week Karma 3 Defilesi

Kubizmin etkisinin yoğun bir şekilde hissedildiği koleksiyonunda tasarımcı moda ve sanatı harmanladı. Kıyafetlerin detaylarındaki menteşeler, vidalar ve zımbalar; dekoratif bir anlam kazanarak yine kübizme ve mimariye atıfta bulunuyor. Tasarlanan geometrik desenler ile de her bir parça üç boyutlu efektlere kavuştu… Sert ipek kumaşlardan şeritler transparanlığı ile hem derinlik, hem de çekici bir görünüm sağlıyor. Beyaz ve yumuşak dokunuşuyla krep kumaş sade bir görünüm sağlarken aksesuarla zenginleşen detaylara duru bir zemin hazırlıyor.

İstanbul Fashion Week Karma 3 Defilesi

Tuba Benian 

Kozanın kelebeğe dönüşmesi ve kısacık saatler sonrası yaşamını yitirmesini hikayeleyerek koleksiyonuna yansıtan Tasarımcı Tuba Benian; IFW kapsamında sergileyeceği 2013 İlkbahar – Yaz koleksiyonuyla, bir günlük yaşamı podyuma taşıyor. “Bir Günlük Yaşam” koleksiyonunda kelebeğin görsel zenginliğinden ve dokusundan etkilenerek; ödemiş ipeği, şantuk, şifon ve saten gibi ipek türevi kumaşlar kullanıldı. Elbiselerde yuvarlak hatlar ve akışkan geçişler yer alırken, formlarda ise 3. Boyut arayışı kendini gösterdi. Hacimli yapılar, koleksiyonda kullanılan takı, şapka ve ayakkabılara da yansıdı.

Haberin Devamı

İstanbul Fashion Week Karma 3 Defilesi

Tasarımcı 2013 İlkbahar-Yaz koleksiyonunda; kadının tasarıda yaşadığı kısırdöngüyü kelebeğin hayat hikayesine benzetiyor.Moda da kelebek gibi her yeni doğuşta, yeni bir düş gücüyle insanın bedenınde hayat buluyor ve kozanın içinden çıkan kelebek gibi kadında her bir renkle yeniden can buluyor.

Erdem Erdemoğlu

İstanbul Fashion Week Karma 3 Defilesi

İstanbul Fashion Week Karma 3 Defilesi

Fotoğraflar; Modazon.com


Yazarlar