Sağlık Jinekomasti Korsesi Nedir, Ne İşe Yarar? Jinekomasti Korsesi Kaç Gün Takılır?

Jinekomasti Korsesi Nedir, Ne İşe Yarar? Jinekomasti Korsesi Kaç Gün Takılır?

08.09.2021 - 12:58 | Son Güncellenme:

Erkeklerde görülen bazı sağlık sorunları vardır. Bu sağlık sorunları arasında bulunan jinekomasti insanların merak ettiği bir hastalıktır. Erkekler bu hastalığın nasıl tedavi edildiğini ve hangi belirtileri gösterdiğini merak ederek araştırmalar yapıyor. Jinekomasti korsesi nedir, ne işe yarar? Jinekomasti korsesi kaç gün takılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Jinekomasti Korsesi Nedir, Ne İşe Yarar Jinekomasti Korsesi Kaç Gün Takılır

Jinekomasti hastaları ameliyat olduktan sonra tedavi süreci boyunca jinekomasti korsesi kullanır.

Haberin Devamı

Jinekomasti Korsesi Nedir? Ne İşe Yarar?

Jinekomasti erkeklerde görülen bir meme büyüme durumudur. Bu durum belirli nedenlerden dolayı sürekli olarak devam edebilir. Bu duruma neden olabilecek birçok hastalık bulunuyor. Özellikle ergen erkeklerde görülen meme büyümeleri normal bir durumdur. Fakat bu durumun uzun süre devam etmesi birçok soruna neden olabiliyor. Kişiler bu belirtilerin devam etmesi durumunda mutlaka sağlık kuruluşlarına başvurması gerekiyor.

Jinekomasti tedavi edilmesi gereken bir sorundur. Yapılacak olan cerrahi operasyonlarla iyileştirilebilen bir hastalıktır. Özellikle gerçekleşen ameliyat sonrasında jinekomasti korsesi kullanılıyor. Bu korse halk arasında göğüs korsesi olarak da biliniyor. Kişilerin daha iyi bir tedavi süreci geçirmesi için tercih ediliyor. Jinekomasti belirtileri herkes tarafından merak ediliyor. Merak edilen belirtiler şu şekildedir;

Haberin Devamı
  • Memelerde ağrı
  • Memelerde şişlik
  • Memelerde oluşan kitle
  • Memelerde hassasiyet artması
  • Memelerin farklı büyüklükte olması

Bu belirtiler jinekomastiyi işaret eden belirtilerdir. Bu durumların uzun sürmesi durumunda mutlaka sağlı kuruluşlarına giderek tedavi ettirmek gerekir. Uygulanabilecek tedavi yöntemleriyle kişiler normal hayatına hızlı bir şekilde dönebiliyor.

Jinekomasti Korsesi Kaç Gün Takılır?

Jinekomasti ameliyatı erkeklere gerçekleştirilen bir operasyondur. Bu ameliyat sonrasında bazı işlemlerin yapılması gerekiyor. Özellikle ameliyat olan kişiler jinekomasti korsesi kullanıyor. Bu korse göğüs korsesi olarak da adlandırılıyor. Ameliyat sonrası oluşan ödem ve şişlikleri engellemek için jinekomasti korsesi tercih ediliyor. Herkes bu korsenin ne kadar kullanılması gerektiğini araştırabiliyor. Bu korseler ameliyattan itibaren 2 ile 3 hafta süre boyunca kullanılmalıdır.

Ameliyat sonrası oluşan ödemleri azaltmak için çok fayda sağlıyor. 3 hafta sonra sadece gündüzleri takılması yeterli oluyor. Fakat ağır işler yapılacağı zaman mutlaka korselerin takılması gerekir. Jinekomasti ameliyatları sonrasında tedavi sürecinin hızlandırılması için jinekomasti korsesi doktorlar tarafından öneriliyor.

Yazarlar