Sağlık Jinekomasti Nasıl Anlaşılır? Jinekomasti Elle Tespit Edilebilir Mi?

Jinekomasti Nasıl Anlaşılır? Jinekomasti Elle Tespit Edilebilir Mi?

10.09.2021 - 15:42 | Son Güncellenme:

Bugün pek çok hastalık, çağın hastalığı olarak adlandırılmaktadır. Gerçekten de hareketsiz yaşam şekli, düzensiz ve sağlıksız beslenme, alınan bazı ilaçlar ve benzeri etkenler yeni duyulan rahatsızların gündeme gelmesine de sebep olmaktadır. İşte, jinekomasti nasıl anlaşılır, jinekomasti elle tespit edilir mi ve konu hakkında bilgileri için derledik.

Jinekomasti Nasıl Anlaşılır Jinekomasti Elle Tespit Edilebilir Mi

Jinekomasti Nasıl Anlaşılır?

Haberin Devamı

Çağımızda erkeklerin korkulu rüyası ve kabusu olan "meme büyüme" olan jinekomastinin birçok sebebi vardır. Jinekomasti erkeklerde görülen bir rahatsızlıktır. Vücutta östrojen ve testosteron hormonlarının dengesizliği sebebiyle meme dokusu miktarındaki anormal büyüme olarak tarif edilir. Bu büyüme kötü huylu değil iyi huylu bir büyümedir.

Jinekomasti yani erkeklerde memenin büyümesi bazen tek bazen de her iki memede görülebilir. Jinekominin görüldüğü kişiler şunlardır:

Yeni doğan erkek bebeklerde

Ergenlik dönemindeki erkeklerde

Yaşlı erkeklerde

Diğer

Jinekomasti zaman zaman ortaya çıktığı gibi kendiliğinden de yok olabilir. Ancak tedavisi için tıbbi yardım almak gerekir. Jinekomasti nasıl anlaşılır sorusunun cevabına bakıldığında şunlar söylenebilir. Jinekomastinin belirti ve semptomlarının bilinmesi yaşanan rahatsızlık hakkında kişiye fikir verebilecektir:

Haberin Devamı

Kişinin meme dokusu bazen de göğüslerinde hassasiyet bulunur.

Göğüste ağrı

Göğüste şişlik

Bir memede ya da her iki memede, meme başı akıntısı

Bu belirtilerin varlığı halinde jinekomastiden şüphelenmek gerekir.

Jinekomasti Elle Tespit Edilebilir mi?

Kişi öncelikle yukarıda sayıla diğer belirtilen varlığını dikkate almalıdır. Şüphelenilen bir durum varsa da bir hekime başvurulmalıdır. Aksi halde sadece elle tespit edilen şişlik kişilerin hastalığının doğru tespiti için yeterli değildir. İlk elle, yani fiziki muayeneyi uzman hekim yapacaktır. Hekim kişide jinekomastiden şüphelendiği vakit tanı koyma sürecini genişletecek, tam ve kesin olarak tanı koyması durumunda tedavi aşamasına geçecektir.




Yazarlar