Sağlık Jinekomasti Nedir? Erkekte Meme Büyümesi Neden Olur, Nasıl Tedavi Edilir?

Jinekomasti Nedir? Erkekte Meme Büyümesi Neden Olur, Nasıl Tedavi Edilir?

11.03.2021 - 16:56 | Son Güncellenme:

Erkeklerde meydana gelen bazı hastalıklar bulunur. Bu hastalıkların belirtisi görüldükten sonra mutlaka tedavi yöntemi belirlenmelidir. Erkeklerde özellikle jinekomasti çok sık görülmektedir. Jinekomasti nedir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Jinekomasti Nedir Erkekte Meme Büyümesi Neden Olur, Nasıl Tedavi Edilir

 Jinekomasti erkeklerde oluşan bir hastalık çeşididir. Özellikle erkeklerde östrojen ve testosteron hormonlarının dengesiz olması nedeniyle meme dokusu anormal derecede büyümektedir. Bu iyi huylu bir tümör olarak bilinir.

Haberin Devamı

 Jinekomasti Nedir?

 Erkeklerde östrojen ve testosteron hormonunun dengesizliği nedeni ile memelerde doku miktarı da artabilir. Erkeklerde meme iyi huylu olarak büyümeye neden olur. Özellikle erkeklerde bazı vakalarda tek göğüs büyürken bazı vakalarda ise iki göğüs birlikte büyüyebilir. Buna göre erkeklerdeki her iki meme de düzensiz bir şekilde görülür.

 Jinekomasti ciddi bir sorun olmasa da estetik yönden kötü bir görüntü oluşturabilir. Bazı vakalarda erkeklerde ağrı da meme büyümesine eşlik eder. Erkeklerde meydana gelen bu hastalık nedeni ile utanma duygusu da görülebilir. Ayrıca jinekomasti rahatsızlığının nedenleri de belirlenmelidir.

 Erkekte Meme Büyümesi Neden Olur?

 Erkeklerde sıklıkla görülen jinekomasti rahatsızlığı hormanlardan kaynaklanır. Buna göre erkeklerdeki testosteron hormonundaki farklılıklar jinekomastiye neden olabilir. Özellikle vücuttaki hormon dengesi de farklı nedenlerden dolayı bozulma yaşayabilir. Doğal hormon değişikliklerinin yanı sıra ilaç kullanımı ve alkol tüketimi de erkekte meme büyümesine neden olmaktadır.

Haberin Devamı

 Uyuşturucu kullanan erkeklerde de meme büyümesi görülür. Meme büyümeleri çeşitli hastalıklardan da kaynaklanabilir. Bazı bitkisel ürünlerin kullanımı da erkeklerde meme büyümelerine yol açmaktadır. Bazı erkek bebekler de annelerinin östrojen hormonundan etkilenerek meme büyümesi ile doğabilirler. Ergenlik döneminde sürekli değişen hormon seviyesi erkekte meme büyümesine neden olan etkenler arasında yer almaktadır.

 Erkekte Meme Büyümesi Nasıl Tedavi Edilir?

 Erkeklerde görülen meme büyümesi geç kalınmadan tedavi edilmelidir. Erkeklerde meme büyümesi riskinin azaltılması için alkol tüketiminden kaçınmak gerekir. Bunun yanı sıra hekim kontrolü dışında ilaç kullanımından da kaçınılmalıdır.

 Jinekomasti kendiliğinden düzelmezse kişinin hayat kalitesini etkiler. Jinekomasti için iki farklı cerrahi müdahale yapılır. Liposuction ile birlikte meme yağı alınır. Mastektomi müdahalesi ile meme bezi dokusu cerrah tarafından tamamen çıkarılır. Bunun için de küçük kesiler kullanılır.

Yazarlar