Evcil Hayvan Kadife Balığı (Yeşil Sazan) Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Kadife Balığı (Yeşil Sazan) Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

23.09.2021 - 15:29 | Son Güncellenme:

Balıkçılık özellikle deniz kıyısında yaşayan insanlar için önemli bir ekonomik faaliyet olmaktadır. Balıkçılık ile uğraşan kişiler avladıkları balıkların ekonomik değerinin yüksek olmasına dikkat etmektedirler. Geçimlerini bu şekilde devam ettiren balıkçıların avladıkları balıklardan biri de kadife balığı olmaktadır. Sazan türünün bir çeşidi olan bu balığın tüketimi de oldukça fazla sayılmaktadır. Peki, kadife balığı nedir? Nerelerde yaşar ve kısaca özellikleri neler olmaktadır tüm detayları ile derledik.

Kadife Balığı (Yeşil Sazan) Nedir Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir

Kadife balıkları yavaş akan sularda yaşayan ve hareketli olmayan balık türlerinden biri olarak belirtilmektedir. Bu balıklar yumuşak derilerinden dolayı kadife adıyla anılmaktadır.

Haberin Devamı

Kadife Balığı Nedir?

Kadife balıkları sazangiller ailesine ait olan bir balık çeşidi olmaktadır. Kadife balıkları tatlı sularda, göllerde ve barajlarda yaşayabilmektedir. Bu balıkların en dikkat çeken özellikleri kuyruklarının kalın olması olarak ifade edilmektedir. Derisinin üzeri pullarla kaplı olan bu balıklar ağızlarını dışarıya doğru uzatmaktadırlar. Oksijen miktarının az olduğu ortamlarda uzun süre dayanıklılık gösterebilmektedir.

Nerelerde Yaşar ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Kadife balıkları için en iyi yaşam alanı sıcaklığı düşük olmayan sular olmaktadır. Küçük deniz canlıları ile beslenen bu balıklar sülük ve yosunda yiyebilmektedir. Kadife balıklarının derilerinin üzerinde yer alan sümüksü bir sıvı bulunmaktadır. Bu sıvının şifalı olduğu belirtilmektedir Sarılık, baş ağrısı, diş ağrısı ve yüksek ateş gibi pek çok hastalığa iyi gelmektedir. Kadife balıkları doktor balığı olarak da bilinmektedir.

Yazarlar