Püf Noktası Kağıttan Zarf Nasıl Yapılır? A4 Ve El İşi Kağıdından Kolay Zarf Yapma Yöntemleri...

Kağıttan Zarf Nasıl Yapılır? A4 Ve El İşi Kağıdından Kolay Zarf Yapma Yöntemleri...

08.04.2021 - 04:09 | Son Güncellenme:

Kendi hazırlayacağınız özel zarflar ile sevdiklerinizi daha çok mutlu edebilirsiniz. Zarfları hazırlama süreci de özellikle de origamiye merakı olan kişileri keyiflendirir. Kağıt katlama sanatına bir defa başlayan bir kişi bir daha bunu asla bırakamıyor. Kağıttan zarf nasıl yapılır? Tüm detayları sizler için derledik.

Kağıttan Zarf Nasıl Yapılır A4 Ve El İşi Kağıdından Kolay Zarf Yapma Yöntemleri...


Her bir katlama şekli büyük bir ustalık ve gizem barındırır. Elinizde özel bir şekilde el emeği ile hazırlayacağınız zarflar aynı şekilde sizi içine çeken bir girdap haline gelir. Yaptıkça yeni model şeyler yapmak isteyebilirsiniz.

Kağıttan Zarf Nasıl Yapılır?

Kağıttan dilediğiniz farklı şekillerde zarflar hazırlayabilir ve sevdiklerinize el emeği hoş sürprizler hazırlayabilirsiniz. Zarf, mektuplarda, tebriklerde ve özel hediyelerde kullanılan çok hoş ve anlamlı kağıt parçalarıdır. El yapımı zarflar ise, karşınızdaki insana ne kadar değer verdiğinizi hissettirmenizi sağlar. El yapımı zarfların görünümü çok daha güzel ve estetik bir hale getirir.

Zarf yapmanın temelinde aslında çok basit bir kağıt katlama prensibine dayanır. Bu prensiplerin uygulanması ile kişiye özel ve hoş görünümlü özel süslemelerle, farklı renklerde zarflar yaparak hazırlayacağınız hediyenin alıcılarını mutlu edebilirsiniz.

A4 ve El İşi Kağıdından Kolay Zarf Yapma Yöntemleri

A4 kağıdı ve el işi kağıdı kullanarak çok pratik bir şekilde kısa sürede kolayca zarf yapabilirsiniz. Kağıttan şık ve sadece size özgü bir zarf yapmak için 2 farklı yöntem kullanabilirsiniz. Origami tekniğine dayanarak kağıt katlama sanatını kullanarak ya da yapıştırıcı bant kullanarak zarf yapımı yöntemini kolaylıkla uygulayabilirsiniz. İki uygulamayı kullanarak da evde kısa bir süre içinde hoş görünümlü zarflar ortaya çıkarabilirsiniz. Zarf yapımında şu adımlar izlenir;

Haberin Devamı

Elinizdeki kağıdı kare boyutta keserek istediğiniz zarf boyutuna uygun bir şekilde kağıt büyüklüğünü kolaylıkla ayarlayabilirsiniz.

Kağıdı baklava şeklinde iki köşesi yukarı ve iki köşesi de yan yönde tutarak bir köşeyi diğer köşe üzerine doğru katlamanız gerekir. Daha sonra kat yerlerini açarak alt köşeyi ortaya doğru katlamanız gerekir. Köşe altında meydana gelen düz alanı da orta kat yerine doğru katlamanız gerekir.

Sağ ve sol köşeleri ortaya doğru katlayıp sağ köşenin kenarını üste doğru kıvırmalı ve oluşan küçük üçgeni açmalısınız.

 

Yazarlar