Genel Sağlık Kalori Açığı Nedir? Kalori Açığı Oluşturarak Kilo Verilir Mi?

Kalori Açığı Nedir? Kalori Açığı Oluşturarak Kilo Verilir Mi?

01.06.2021 - 16:31 | Son Güncellenme:

Kilo vermek için günümüzde birçok farklı yöntem bulunmaktadır. Son dönemlerde ise kalori açığı ile kilo verme yöntemi yaygın şekilde değerlendirilmektedir. Peki kalori açığı nedir? Kalori açığı oluşturarak kilo verilir mi? İşte bu konu üzerine merak edilen bilgiler.

Kalori Açığı Nedir Kalori Açığı Oluşturarak Kilo Verilir Mi

Özellikle yaz gelmeden önce ya da bazı sağlık sebeplerinden dolayı hızlı kilo verme isteği duyulur. Bunlar arasında son zamanlarda kalori açığı ile kilo verme öne çıkıyor. Tabii diğer kilo verme yöntemlerinde olduğu gibi, kalori açığı konusunda da tüketilecek besinlere dikkat etmek gerekmektedir.

Haberin Devamı

Kalori Açığı Nedir?

Bir kişinin günlük ya da haftalık olarak ihtiyaç duyduğu kalori miktarının altında kalori elde ederek kilo vermesine kalori açığı denir. Bu yöntemi kullanacak olan kişiler yiyeceklerine dikkat ederken aynı zamanda egzersiz de yapar. Tabii kişi mutlaka hesaplama yaparak günlük ya da haftalık olarak ne kadar kaloriye ihtiyacı olduğunu önce ortaya çıkarmalıdır. Daha sonra ise bu kalorinin altında besin kaynağı tüketimi gerçekleştirilerek kilo verilir.

Kalori Açığı Oluşturarak Kilo Verilir mi?

Eğer kalori açığı yöntemi dikkatli bir şekilde uygulanır ise kilo verme imkanı elde edilebilmektedir. Örneğin bir kilo verebilmek için toplamda 3500 kalori açığı oluşturmak gerekir. Günlük hesaplama ile beraber besin kaynakları daha az tüketilir ve egzersiz yapılırsa, gün içerisinde 500 kalori kadar kilo verme şansı elde edilebilmektedir. Tabii haftalık olarak ne kadar kilo verme isteği kişiden kişiye değişkenlik gösterebilir. Örneğin haftalık 2 kilo dahi verme şansı elde edilebilmektedir. Böylece haftalık 7000 kalori vererek kilo verilebilir. Tabii bu konuda bazı fiziksel unsurlara göre bu yöntem kullanılabilir.

Haberin Devamı

 - Cinsiyet

 - Yaş

 - Fiziksel aktivite

 - Vücut kompozisyonu

 - Boy

 - Kilo

Yapılacak olan hesaplama ile beraber vücut endeksi üzerinden kalori açığı yöntemi ile kilo verme fırsatı elde edilebilir.

Yazarlar