Genel Sağlık Kanat tedavisinden sonraki ağrıya dikkat!

Kanat tedavisinden sonraki ağrıya dikkat!

03.03.2016 - 10:44 | Son Güncellenme:

Denizli Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'ne atanan Endodonti Uzmanı Meryem Bayam, kanal tedavisini takiben dişte birkaç gün katlanabilir bir ağrı veya dişin üzerine basıldığında ağrı oluşabileceğini söyledi.

Kanat tedavisinden sonraki ağrıya dikkat

Denizli Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde göreve başlayan Endodonti Uz. Dt. Meryem Bayam endodonti alanı ile ilgili bilgi verdi. Halk arasında kanal tedavisi olarak bilinen diş hastalıklarının endodonti uzmanları tarafından tedavi edildiğini açıklayan Meryem Bayam, "Kanal tedavisi çürüğün sinire kadar ulaşması ya da darbe sonucunda kırılan dişte açığa çıkan sinir dokusunun köklerdeki siniri de kapsayarak çıkarılması ve biyouyumlu maddelerle dişin doldurulması işlemidir.

Haberin Devamı

İşlemden beklenen fayda dişin bütünlüğünü tekrar geri kazandırmaktır. Kanal tedavisi ihtiyacı olan dişe tedavi uygulanmadığı takdirde madde kaybına bağlı olarak o dişte kırılma oluşabilir. Bunun dışında çene kemiğinde apse oluşabilir. Enfekte olmuş bir dişin tedavisi 4-5 seans sürebilir. Her yaş grubundan hastaya uygulanabilir" dedi.

Kanal tedavisine başlarken diş canlı değilse kök kanalı içine konulacak bir kanal antiseptiği ile belirli bir süre beklenmesi ve sonrasındaki buluşmada kök kanlarının doldurulması gerektiğini anlatan Meryem Bayam, "Kanal tedavisini takiben, özellikle de canlı dişlerin tedavisinin ardından dişte birkaç gün katlanabilir bir ağrı veya dişin üzerine basıldığında ağrı oluşabilir.

Haberin Devamı

Bu kanal tedavisi sonrası oluşan normal bir ağrıdır. Kanal tedavisi yapılan dişin biraz korunmasıyla kısa sürede ortadan kalkar. Bugün için doğru tedavi yöntemi uygulanan kanal tedavilerinde başarı oranı yüzde 90'a varmaktadır" dedi.

Yazarlar