Genel Sağlık Kanı temizleyen bitkiler nelerdir?

Kanı temizleyen bitkiler nelerdir?

16.09.2018 - 14:32 | Son Güncellenme:

Temiz kan temiz bir yaşam demektir. Doğada bulunan bitkiler insan vücuduna şifa veren faydalar içerir. Özellikle kanı temizleyen bitkilerin neler oldukları ve nasıl kullanılması gerektiği çok fazla araştırılıyor.

Kanı temizleyen bitkiler nelerdir

Doğamızdaki bitkilerin faydaları saymakla bitmiyor. Kanı temizleyen bitkilerin hangileri olduğunu merak edenler için tüm bilgileri haberimizde derledik.

Haberin Devamı

KANI TEMİZLEYEN BİTKİLER

Zerdeçal: Bu bitki Hindistan’dan gelir ve asırlardır bilinir ve kullanılır. Genel olarak tat vermek için kullanılsa da, aynı zamanda bir çok öğrenmeye değer iyileştirici özelliği bulunmaktadır. Ana özelliklerinden birisi kanserle savaş gücüdür (bu makaleye bakabilirsiniz). Aynı zamanda DNA hasarının tamirine yardım eder ve kronik enflamasyonu rahatlatır. Ek olarak zerdeçal iltihap önleyici özelliktedir ve kalp hastalıklarını ve kan pıhtılaşmasını engellemeye yardımcı olur. Ayrıca plakların atardamarlarda birikmesini engeller ve kötü kolesterolü düşürür.

Kişniş: Kişniş özellikle kandaki cıva ve diğer zararlı mineralleri atmaya yardımcı olan bir kan temizleyici bitkidir. Kanda fazla cıva olması düşündüğünüzden daha yaygın bir sorundur. Sonuç olarak cıva diş dolgularından bazı balık türlerine kadar (eğer çok yerseniz) her şeyde bulunur.

Haberin Devamı

Isırgan otu: Isırgan otu yaprakları, histamin ve formik asit gibi etken maddelerinden dolayı kan temizliğinde iyidir. Aynı zamanda hemostatiktir. Bu, kanamaları durdurma özelliği olduğu ve metroraji olarak bilinen rahim kanamasını engellemede iyi olduğu anlamına gelir. Ek olarak ısırgan otu hemofili (kan pıhtılaşmaması), dismenore (ağrılı adet), hemoptiz (kanlı balgam) ve menopoza bağlı bozuklukların tedavisine yardım eder.

Küsküt: Küsküt yüksek miktarda flavonoid bulunduran asalak bir bitkidir. Bu karaciğerin fazla toksinlerden arınmasına yardımcı olan kuvvetli bir detoks bitkisidir. Küsküt ayrıca mikroorganizmaları sayesinde çok etkili bir kan temizleyici bitkidir. Son olarak cildinizi sağlıklı tutmada da yardımcı olur.

Karahindiba: Karahindiba bitkisi özellikle karaciğer ve pankreas için önerilen bir besindir. Kandaki toksinlerin arınmasına yardımcı olur. Aynı zamanda böbrek sağlığını geliştirir, karaciğer hastalıklarını iyileştirir. Sindirim sistemini temizlemeye yardımcı olan karahindiba düzenli olarak tüketilebilir.

Yazarlar