Sağlık Karaciğer Nerede Ağrı Yapar, Nerede Hissedilir?

Karaciğer Nerede Ağrı Yapar, Nerede Hissedilir?

28.07.2021 - 01:16 | Son Güncellenme:

Karaciğer vücut için önemli işlevleri olan organlardan biridir. Yalnızca omurgalılarda yer alan, protein sentezi veya sindirim için gerekli olan enzimleri üretimi sağlayan bir yapıdır. Bununla birlikte detoksifikasyon görevi gibi pek çok önemli işlevde rol almaktadır. Sizin için karaciğerin nerede ağrı yaptığını ve bu ağrının nerelerde hissedildiğini derledik.

Karaciğer Nerede Ağrı Yapar, Nerede Hissedilir

Karaciğer özellikle antikor üretiminde, kan şekeri düzeyinin dengede tutulmasında, vücut sıcaklığının ayarlanmasında, toksinlerin vücuttan atılmasında büyük bir öneme sahip olmaktadır. Karaciğerin daha sağlıklı olması, daha konforlu bir hayat sürmeyi mümkün kılmaktadır.

Haberin Devamı

 Karaciğer Ağrısı Nerede Hissedilir?

 Karaciğer ağrısı genelde karaciğerin olduğu alanda, bir diğer deyiş ile göğüs kafesinin sağ üst çeyreği içerisinde meydana gelmektedir. Karaciğerin doğru çalışmadığı durumlarda bu bölgede hassaslık veya ağrı olabilmektedir. Cilt dokunmaya karşı aşırı bir şekilde hassaslaşabilmektedir. Bununla beraber kaşınabilir ve aynı zamanda da döküntüler meydana gelebilmektedir.

 Karaciğer Nerede Ağrı Yapar?

 Karaciğerde meydana gelebilen ağrılar kimi zaman dayanılmaz olmaktadır. Ağrı yalnızca karaciğer bölgesinde değil etrafında da hissedilebilmektedir veya farklı belirtiler gösterebilmektedir. Karaciğerin olduğu bölgede göğüs kafesinin sağ üst çeyreği üstünde meydana gelebilmektedir. Şayet karaciğer işlevini yitirir ise bu bölgede aşırı derecede hassaslık ve ağrı ortaya çıkmaktadır. Cilt hassaslaşıp dokunmaya karşı aşırı tepki verebilmektedir.

Haberin Devamı

 Karaciğeri En Hızlı Ne Temizler?

 Bol su tüketmek karaciğerin temizlenmesinin ve aynı zamanda yenilenmesinin en önemli yoludur. Gün içinde en az 6 ile 8 civarında bardak su tüketmek gerekmektedir. Bunun haricinde böbrek sağlığı bakımından bir hayli önemli olan su, vücudun daima nemli kalmasına destek olmaktadır. Su içmek genel olarak karaciğerin temizlenmesinin en etkili ve önemli yöntemidir.

Yazarlar