Sağlık Karafil Suyunun Faydaları Nelerdir? Karanfilli Su İle Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Karafil Suyunun Faydaları Nelerdir? Karanfilli Su İle Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

16.12.2020 - 02:11 | Son Güncellenme:

Karanfil suyu en faydalı bitkisel sulardan bir tanesidir. Özellikle saç bakımı yapmak isteyen kişiler için karanfil suyu bulunmaz bir nimettir. Karanfil suyu kolayca temin edebileceğiniz ve faydası oldukça fazla olan bir sudur. Karanfil suyu tüketerek saçınıza muhteşem bir saç bakımı yapmanız mümkündür. Karanfil suyu ile saç bakımı yapmak isteyen kişiler internet üzerinden karanfilli su ile saç bakım kürlerini araştırmaktadırlar. Peki, karanfilli suyunun faydaları nelerdir? Karanfilli su ile nasıl saç bakımı yapılıyor? İşte karanfilli suyun bütün faydaları

Karafil Suyunun Faydaları Nelerdir Karanfilli Su İle Saç Bakımı Nasıl Yapılır

Karanfilli su aynı zamanda kilo vermeyi de sağlayan, diyetinizin yanına ekleyebileceğiniz oldukça etkili bir doğal kilo verdiricidir.

Karanfil Suyunun Faydaları Nelerdir?

1) Ağız Kokusunu Giderir

Gündelik hayatta pek çok kişinin müzdarip olduğu ağız kokusunu doğal yollardan çözebileceğiniz bir kürdür. Karanfil suyu ile doğal yollardan ağız kokusundan kurtulabilirsiniz. Ağız kokusunu anında kesen ve gün boyu ağzınızda ki kötü kokuları karanfil suyu ile geçirmeniz mümkündür.

2) Kilo Vermeye Yardımcı Olur

Karanfil suyu aynı zamanda kilo vermeye yardımcı olan doğal bir besin kaynağıdır. Metabolizmayı harekete geçiren ve yavaş metabolizmayı hızlandıran karanfil suyu böylece hızlı bir şekilde kilo verdirmeyi sağlar. Ayrıca düzenli olarak tüketilmesi durumunda vücudun sindirim sistemine de etkisi ardır. Hızlı bir şekilde kilo vermek için karanfil suyu tüketebilirsiniz.

3) Stresi Yok Eder

Karanfil suyu sahip olduğu besin değerleri sayesinde sakinleştirici etkisi bulunur. Depresyon ve stres belirtilerini ortadan kaldırır. Karanfil suyu bu sayede pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir. Gündelik hayatta iş stresi yaşayan kişiler için günde 1 bardak karanfil suyu tüketmek son derecede etkili olacaktır.

Karanfilli Su İle Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Karanfilli su ile saç bakımı yaptıktan sonra saçlarınızın gürleştiğini sizler de göreceksiniz. Karanfilli su ile saç bakımı yapma şansınız vardır. Karanfilli su hazırlamak için öncelikle bir bardak suyu kaynatın. Bir bardak suyu kaynattıktan sonra içerisine 15 ya da 20 adet karanfil atın. Daha sonra bu karışımı karıştırın. Yapmış olduğunuz bu karışımı bir kavanozun içine atın. Kavanozu yaklaşık olarak 1 gün bekletin. 1 gün beklettikten sonra artık karanfilli su ile saç bakım kürünüz hazırdır.

Bu şekilde saçlarınıza yedirerek karanfilli su ile saçlarınızın daha gür ve daha güzel görünmesini sağlayabilirsiniz. Tamamen doğal bir karışım olan karanfilli su saçlar için son derecede faydalıdır. Saça yan etki olarak herhangi bir zararı bulunmamaktadır.

 

Yazarlar