Sağlık Karanfil Çayının Faydaları Nelerdir? Karanfil Çayı Nasıl Demlenir?

Karanfil Çayının Faydaları Nelerdir? Karanfil Çayı Nasıl Demlenir?

16.12.2020 - 06:23 | Son Güncellenme:

Karanfil çayı günümüzde pek çok kişi tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu nedenle sizler için Karanfil çayının faydaları nelerdir? Karanfil çayı nasıl demlenir? İşte, tüm detaylar.

Karanfil Çayının Faydaları Nelerdir Karanfil Çayı Nasıl Demlenir

Karanfil ağacı çiçeklerindeki tomurcuklardan üretilmekte olan siyah renkte ve de odunumsu yapıda hoş bir kokuya sahip bir baharattır. Tat vermesi için yemeklere katılarak tüketilmesinin yanında çay yapımında da kullanılır.

Karanfil Çayının Faydaları Nelerdir?

Karanfil çayının sağlığa pek çok faydaları bulunmaktadır. Bunlar;

Sindirim Sistemi

Karanfil çayı, kişilerin bağırsak hareketlerini hızlandırıp kabızlık ve iltihaplanma gibi sorunlara engel olur.

Ateş Düşürme

İçeriğinde bulunan iltihap önleyici bileşenler aracılığıyla ateş düşürücü özelliği yer almaktadır.

Bağırsak Parazitleri

Karanfil çayı anti bakteriyel, mantar önleyici ve de parazit önleyici özelliklere sahip olmaktadır. Bağırsak parazitleri yok etmek konusunda büyük rol oynamaktadır.

Sinüs Enfeksiyonu Etkisi

Karanfil çayı sinüslerdeki iltihaplanmaları hafifletir. Aynı zamanda semptomlara sebep olan enfeksiyonları tespit etmekte işe yaramaktadır.

Kilo Verme

Karanfil çayı metabolizmayı uyarabilen ve de temel besinleri sağlayabilen kilo vermeye yardımcı olan bir çaydır.

Cilt Sağlığına Etkisi

Karanfil çayı içerdiği güçlü antioksidanlar yardımıyla kırışıklıkları, cilt lekeleri ve yaşlılık belirtilerini azaltma özelliğine sahiptir.

Karanfil Kullanım Alanları Nelerdir?

Sıklıkla yemek ve ya tatlılarda tercih edilen karanfil aynı zamanda çay ve yağ olacak şekilde farklı alanlarda da kullanılabilir.

Karanfil Yağı

Karanfil yağı genelde diş bakımında yaygın şekilde kullanılmakta olup ağız sağlığının korunmasında da etkilidir. Diş fırçalarken karanfil yağı kullanılması ağzın dezenfektesini sağlayabilir. Yaralara ve y enfeksiyonlara sürüldüğü zaman yaraların tedavi olmasını sağlamaktadır.

Karanfil Çayı

Günümüzde 1 bardak kaynamış suya içerisini 7-8 adet karanfili atıp 5 dakika demlenmesi beklenmektedir. Ilıdıktan sonrasında süzülüp içilmektedir. Karanfil çayı, enerji verip metabolizmanın hızlı çalışmasını da sağlar. Antioksidan özelliği ile beraber vücudun toksinlerden arınmasına da destek olur.

Karanfil Çayı Nasıl Demlenir?

Karanfil çayı için öncelikle 1 su bardağı su kaynatılıp 7-8 tane karanfil öğütülür. Öğütülmüş olan karanfiller kaynamış suya eklenir ve demlenmesi beklenilir. Çayı süzüldükten sonra içilebilir.
Genellikle sabah kahvaltıdan önce içilmesi ve de günlük tüketimin 3 bardağı aşmaması önerilmektedir.

Karanfil Çayının Yan Etkileri Nelerdir?

Karanfil çayını fazla tüketmenin bir takım yan etkileri vardır. Özellikle hamile olan kişiler bu çayı içmeden öncesinde doktora danışmalıdır.

Karanfil çayını çok fazla tüketmek kişilerde sindirim sorunlarına, aşırı kiloya vermeye, kas ağrılarına, ateş, titreme ve ya zor nefes alma gibi bazı sorunlara sebep olabilir.

Yazarlar