Sağlık Karanfil Çiğnemenin Faydaları Nelerdir? Düzenli Karanfil Çiğnemek Vücutta Neleri Değiştirir?

Karanfil Çiğnemenin Faydaları Nelerdir? Düzenli Karanfil Çiğnemek Vücutta Neleri Değiştirir?

12.12.2020 - 06:08 | Son Güncellenme:

Karanfil Asya ülkelerine özgü baharatlardan biridir. Karanfil bitkisi Endonezya'daki Maluka adalarına özgü bir bitkidir. Dünyada çeşitli şekillerde kullanımı mevcut olan karanfil bitkisi Asya ülkelerinde daha çok aroma verici bir ürün kullanılmaktadır. Karanfil çiğnemenin faydaları nelerdir? Sorusuna cevap olarak karanfil bitkisi ve karanfilin faydaları ile ilgili tüm bilgileri detayları ile derledik.

Karanfil Çiğnemenin Faydaları Nelerdir Düzenli Karanfil Çiğnemek Vücutta Neleri Değiştirir

Karanfil mutfak dışında anestezik, iltihap önleyici özellikleri ile tıbbi amaçlar ile kullanılmaktadır. Tıbbi ilaçlar karanfilin kurutulmuş tomurcuklarından sap ve yapraklarından hazırlanır. Yüzyıllar boyunca tıbbi tedavilerde kullanılan ve birçok faydası bulunan ve doğal ilaç etkisi özelliği bulunan karanfil, sindirim sistemindeki problemlerden, kansere karşı savaş vermesine kadar birçok faydası bulunmaktadır. Cildin yenilenmesinde, kemiklerin güçlenmesinde, kansızlığın azalmasında ve sağlık ile ilgili birçok konuda karanfil büyük rol üstlenmektedir.

Karanfil Bitkisi

Haberin Devamı

Karanfil bitkisi dört mevsim yeşil kalır. Karanfil ağacının çiçek tomurcuklarından elde edilen baharat odunumsu siyah renkli ve güzel kokuludur. Acımsı ve ekşi bir tada sahiptir. Karanfil öğütülerek kullanıldığı gibi ağızda çiğnenerek de kullanılmaktadır.

Karanfil Çiğnemenin Faydaları Nelerdir?

Karanfil çiğnemek boğaz ağrısına iyi geldiği gibi soğuk algınlığının giderilmesine yardımcı olur.

Karanfil çiğnemek ve sonrasında birkaç yudum su içmek ishalin durmasını sağlar.

Mide bulantısını hafifletir.

Enerji verir ve zinde tutar

Karanfilde bulunan öjenolun anestezik ve antibakteriyel özellik diş ağrısının dinmesine fayda sağlar.

Daha sağlıklı karaciğere sahip olmada yardımcı olur.

Karanfil, vücutta insülin görevi taşıdığı için şeker hastalığı gibi kan şekeri problemleri yaşayan insanlar için doğal ilaçtır.

Haberin Devamı

Vücuttaki oluşan enfeksiyon oranını azaltır.

Kanın pıhtılaşmasını yavaşlatır. Yapılan araştırmalar sonucunda karanfilin kanın pıhtılaşmasını yavaşlattığını kanısına varılmıştır. Düzenli olarak rahatsızlık dolayısı ile kan sulandırıcı kullanan bireyler için karanfil tüketmeleri zararlı olabilme olasılığı yüksektir. Bu nedenle karanfil tüketmeden önce doktorunuza danışmanız gerekmektedir.

Karanfil çiğnemek ağız kokusunun giderilmesini sağlar.

Karanfil çiğnemeye devam edilmesi halinde sigara bırakma sürecinde oldukça fazla yardımcı olur.

Bakteri ile mücadele eden bir bitkidir.

Mide ve bağırsakta gaz oluşumunu etkilenir.

Karanfil çiğnemek sindirim sistemini kolaylaştırır. Karanfil çiğnendiği zaman sindirim enzimlerinin salgılanma oranı artar ve kabızlık sorununu ortadan kaldırır.

Yazarlar