Evcil Hayvan Kardinal Kuşu Nedir? Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Kardinal Kuşu Nedir? Kısaca Özellikleri Nelerdir?

28.10.2021 - 15:29 | Son Güncellenme:

Dünya üzerinde farklı bölgelerde yaşayan birçok kuş türü bulunmaktadır. Kardinal kuşu da bunlardan birisidir. İsmi pek çok duyulmadığı için internet üzerinden sıklıkla araştırılmaktadır. Peki, kardinal kuşu nedir? Kısaca özellikleri nelerdir? Kardinal kuşları hakkında merak edilen tüm detayları derledik.

Kardinal Kuşu Nedir Kısaca Özellikleri Nelerdir

Kardinal kuşları Nearktik bölgeye özgü bir kuş türüdür. 1926 yılında Kentucky eyaletinin resmi kuşu olmuş kardinal kuşlarının 300 den fazla türü de bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Kardinal Kuşu Nedir?

Kardinal kuşları ABD'de Nearktik bölgeye özgü bir kuştur. Nu kırmızı kuşlar isimlerini Amerika'ya ayak basan Avrupalı yerleşimcilerden almıştır. Kuşların siyah kırmızı tüyleri yerleşimcilere Roma Katolik Kilisesi liderinin cübbesini hatırlatmaktadır. Bu nedenle kardinal adı verilmiştir. 

Pek çok araştırmaya göre bu kuşlara kırmızı rengi veren tüylerindeki karotenoid pigmentidir. Bu karotenoidleri beslendikleri yiyeceklerden almaktadır. Bazen nadir durumlarda da sarı kardinal kuşları da görülmektedir. Bu duruma ise xanthochroism denilmektedir. 

Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Kardinal kuşları orta büyüklükte ötücü kuşlardır. Yetişkin kardinal kuşları gagadan kuyruğa kadar uzunlukları 20 santimetre olmaktadır. Kardinaller göç etmezler. Bu nedenle kişiler onları yıl boyunca görebilmektedir. Öncelikle güneydoğu ABD'de bulunurlar. Fakat kişilerin arka bahçelerine koydukları kuş yemlikleri sayesinde habitatları daha kuzeye ve batıya doğru genişlemiştir. Erkek ve dişi kardinal kuşları yıl boyunca serenat yapma özelliğine sahiptir. Yuvada bulunan dişi kuş yemeğe ihtiyaç duyduğu zaman erkeğe şarkı söyleyebilir.

Haberin Devamı

 

 Kardinal kuşlarının diğer bir özelliği ise ömür boyu çift olarak beraber yaşamalarıdır. Çift iki veya üç kez ürer be dişi her seferinde 3 veya 4 tane yumurtlar. Hem dişi hem erkek yuvalarındaki yumurtaları korumaktadır. Beslenme özelliklerine bakıldığında bitki, tohum, kuruyemişler, çiçek ve böcekler ile beslendikleri görülmektedir. Yabani ot tohumları, tahıllar, böcekler, meyveler ve ayçiçeği tohumları beslenmelerinin %90'lık kısmını oluşturmaktadır. 

Yazarlar