Sağlık Kayısı Çayının Faydaları Ve Zararları Nelerdir? Kayısı Çayı Zayıflatır Mı?

Kayısı Çayının Faydaları Ve Zararları Nelerdir? Kayısı Çayı Zayıflatır Mı?

16.12.2020 - 05:01 | Son Güncellenme:

Kayısı çayının pek çok derde deva olduğu bilinmektedir. Özellikle hastalıklarını bitkisel yöntemlerle geçirmek isteyenler bitkisel çaylara başvurmaktadır. Bu bitkisel çaylardan birisi de kayısı çayıdır. Kayısı çayının bitkisel faydaları saymakla bitmemektedir. Özellikle kış aylarında soğuk algınlığının arttığı dönemlerde kayısı çayı fazlaca araştırılması yapılan bir bitkisel çaydır. Kayısı çayı ile ilgili araştırmalar halen daha devam etmektedir. Peki kayısı çayının faydaları nelerdir? Kayısı çayı neye iyi gelir? Hangi hastalıklara iyi gelir? İşte kayısı çayının yararları.

Kayısı Çayının Faydaları Ve Zararları Nelerdir Kayısı Çayı Zayıflatır Mı

Kayısı çayı en çok tüketilen bitkisel çaylardan birisi olarak bilinmektedir.

Kayısı Çayının Faydaları Nelerdir?

1) Kansere Karşı Etkili Bitkisel Çay

Kayısı çayının kanser gibi ölümcül hastalıklarına karşı tüketildiği bilinmektedir. Özellikle vücutta yer alan kanserleşmeye meyilli olan hücrelerin çoğalmasını engelleyen ve kanserle savaşan bir bitkisel çay olarak bilinmektedir. Bundan dolayı uzman doktorlar tarafından kanser hastalığına yakalanmamak için kayısı çayının içilmesi önerilmektedir.

2) Zayıflamayı Sağlar

Kayısı çayının bilinen en önemli faydaları arasında zayıflamaya yardımcı olduğudur. Eğer fazla kilolardan müzdaripseniz ve bu kiloları bitkisel yollardan geçirmek istiyorsanız kayısı çayını tüketebilirsiniz. Günde 2 defa kayısı çayı içmeniz hem metabolizmanızı hızlandıracak hem de fazla kilolarınızdan arınmanıza yardımcı olacaktır.

3) Ateş Düşürücü Etkisi Vardır

Kayısı çayının binlerce faydasından sadece biri olan ateş düşürücü etkisi de bilinen bir gerçektir. Özellikle sürekli olarak ateşli hastalık geçirenler ve sürekli ateşi çıkanlar için kayısı çayının tüketilmesi önerilmektedir. İçerdiği mineraller ve vitaminler sayesinde kayısı çayı doğal olarak bir ateş düşürücü etkisi olduğu bilinmektedir. Ayrıca hastalık sonrası vücudun toparlanması için halsizlik durumlarında da yine kayısı çayı tüketilebilir.

Kayısı Çayı Nasıl Demlenir?

Tencere içerisinde bir miktar suyu kaynattıktan sonra içerisine ekleyeceğiniz 2 tane kuru kayısı ekleyerek bekletin. Yaklaşık olarak 15 dakika bekledikten sonra kayısı çayınızı afiyetle tüketebilirsiniz.

Kayısı Çayının Zararları

Kayısı çayının bilindik bir zararı pek yoktur. Her besinde yer alan yan etkiler bu çayda da yer alabilir. Fazla tüketilmesi durumunda kayısı çayının bazı alerjik hastalıkları tetiklediği bilinmektedir. Bundan dolayı kayısı çayını dozunda tüketmek en önemli ayrıntılardan birisi olacaktır.

Kayısı Çayı Zayıflatır mı?

Bu sorunun cevabı kısaca evet demek doğru olacaktır. Kayısı çayının pek çok faydası olduğu gibi vücutta yer alan fazla kilolarında atılmasını sağlamaktadır. Eğer zayıflamaya karar verdiyseniz kayısı çayı tüketerek zayıflamaya başlayabilirsiniz. Zayıflamayı hızlandıran ve sindirim sistemini harekete getiren kayısı çayı zayıflamak isteyen kişilerin birincil olarak tercih ettiği bitkisel çaylardandır.

Yazarlar