Evcil Hayvan Kediler Neden Kusar Ve Kusar Gibi Yapar?

Kediler Neden Kusar Ve Kusar Gibi Yapar?

10.08.2021 - 04:02 | Son Güncellenme:

Köpekler ile beraber evde beslenen en şirin hayvanlar içerisinde kediler gelir. Özellikle kendine has özellikleri ve komik tavırları ile, internetin de en önemli fenomenleri arasında yer alır. Tabii bu minik ve şirin dostlar bazı durumlarda kusma gibi problemler yaşayabilir. Peki kediler neden kusar ve kusar gibi yapar tüm detayları ile derledik.

Kediler Neden Kusar Ve Kusar Gibi Yapar


Pek çok kedi kusma problemi ile karşı karşıya kalır. Bu aslına bakılırsa doğal bir durumdur ancak aynı zamanda bir problem olarak öne çıkar. O yüzden kedi sahipleri böyle bir durum ile karşı karşıya kaldığında, kedi eğer kusma durumu yaşarsa veteriner bünyesinde yardım almak gerekebilir.

Kediler Neden Kusar?

Kedilerde kusmanın temel nedeni tüy toplarıdır. Özellikle kediler kendini temizlerken vücutlarını yaladıkları için, tüyler ağzında birikir ve zaman içerisinde karında birikme yaratır. Kedilerde tükürme fonksiyonu yer almadığı için de kısa bir zaman içerisinde tüyler midede önemli oranda toplanma yaratır. Bu sebepten dolayı kediler kusarak bu tüyü adlarını vücutlarından atarlar.

Aslına bakılırsa bu durum doğal bir süreç kapsamında gerçekleşir. Ancak bazı zamanlar durum çok daha ciddi boyutlara ulaşabilmektedir. Böyle durumlarda ise mutlaka bir veteriner desteği almanın önemi oldukça büyüktür.

Kediler Neden Kusar Gibi Yapar?

Kediler kendilerini temizlemek için yalarlar. Özellikle bunu gün içerisinde farklı zaman dilimlerinde oldukça yoğun şekilde gerçekleştirirler. Yaptıkları bu eylem nedeniyle ise tüylerini yutarlar. En önemlisi kedilerde tükürme fonksiyonu bulunmadığı için, bu tüyler zaman içerisinde birikir ve midede toplanır. Böyle durumlarda ise kediler kusar gibi yapar. Bunu yapmalarının nedeni ise kedinin midesinde toplanan tüyleri atmak istemesidir. Bunu genelde kendi doğal dürtüsü ile beraber gerçekleştirir. Ancak uzun sürmesi ve kedinin bunu yapamaması gibi durumlarda, mutlaka profesyonel bir yardım almak gerekebilir.

 

Yazarlar