Sağlık Kekik Yağı Nasıl Kullanılır, Neye Hangi Şekilde İyi Gelir? Kekik Yağı Nasıl Yapılır?

Kekik Yağı Nasıl Kullanılır, Neye Hangi Şekilde İyi Gelir? Kekik Yağı Nasıl Yapılır?

07.09.2021 - 15:29 | Son Güncellenme:

İnsan sağlığına iyi gelen bazı bitkiler bulunuyor. Bu bitkiler bazı hastalıkların tedavisinde kullanılıyor. Özellikle kekik yağı olarak bilinen bu bitkinin insan sağlığına faydası oldukça büyüktür. Nasıl kullanıldığı ve ne için kullanıldığı merak edilen sorular arasında bulunuyor. Kekik yağı nasıl kullanılır, neye hangi şekilde iyi gelir? Kekik yağı nasıl yapılır? Soruları hakkında detayları sizler için derledik.

Kekik Yağı Nasıl Kullanılır, Neye Hangi Şekilde İyi Gelir Kekik Yağı Nasıl Yapılır

Kekik yağı bazı hastalıkların tedavisinde kullanılan bir bitki yağıdır.

Haberin Devamı

Kekik Yağı Nasıl Kullanılır? Neye Hangi Şekilde İyi Gelir?

Her bitkinin kendine göre özel bir etkisi bulunur. Bazı bitkiler sahip olduğu özellikler nedeniyle hastalıkların tedavisinde kullanılır. Bu bitkiler arasında kekik de bulunuyor. Özellikle kekik yağı birçok tedavi de kullanılan bir bitkidir. Saç ve cilt sağlığına olan etkisiyle bilinen ve herkesin tercih ettiği bir yağdır. Kekiğin yağı olarak kullanılan bu bitki türü insanların bazı hastalıklardan kurtulması için şifa dağıtıyor. Herkes kekik yağına nasıl ulaşacağını ve nereden satın alacağını araştırıyor. Kekik yağının faydaları saymakla bitmiyor. İnsanlar hangi hastalığa iyi geldiğini araştırarak bazı bilgilere ulaşmaya çalışıyor.

Kekik yağının nasıl kullanıldığı da merak edilen konulardan biridir. Kekik yağı genellikle tek başına kullanılan bir ürün değildir. Günlük hayatta kullanılan ürünlerin içine koyularak karıştırılır. Bu ürünler arasında şampuanlar ve kremler bulunuyor. Bakım kremleri içerisine eklenerek kullanılması sağlanıyor. Kekik yağının iyi geldiği bazı hastalıklar şu şekildedir;

Haberin Devamı
  • Kalp sağlığına yardımcı olur
  • Kansere karşı korur
  • Bağışıklığı güçlendirir
  • Sindirim sistemini düzenler
  • Gözlere iyi gelir
  • Dispraksi tedavisinde kullanılır

Kekik Yağı Nasıl Yapılır?

Dağlarda bulunan kekiler mevsiminde toplanır. Toplanan kekikler detaylı bir şekilde ayıklanır. 30 dereceyi geçmeyen ve güneş gören bir bölgeye koyularak kurutulur. Bölgeye göre 3 ile 6 gün arası kuruması için bekletilir. Kurutulan kekiler öğütülerek bir şişe içerisine koyulur. Şişe içerisine eklenen kekiklerin üzerine saf sızma zeytinyağı eklenir. Bu şekilde şişenin ağzı kapatılarak 1 ay boyunca bekletilir. Şişenin ağzının açılması kekik yağının oluşmasını engelleyecektir. Bu nedenden dolayı şişenin ağzı kapatıldıktan sonra 1 ay süreyle şişenin kapağı açılmaması gerekir.

Yazarlar