Sağlık Kemik İltihabı (Osteomyelit) Nedir? Osteomyelit Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?

Kemik İltihabı (Osteomyelit) Nedir? Osteomyelit Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?

30.03.2021 - 17:45 | Son Güncellenme:

İltihaplar insanları zor bir duruma sokan sağlık sorunudur. Vücudun herhangi bir bölgesinde görülen iltihap birçok hastalığa neden olabilir. Kemik iltihabı da iltihap hastalıkları arasında yer alan bir hastalık türüdür. Kemik iltihabı (osteomyelit) nedir? Osteomyelit belirtileri nelerdir, tedavisi nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Kemik İltihabı (Osteomyelit) Nedir Osteomyelit Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır


Kemik iltihabı, bakteri veya mantarlardan dolayı oluşan bir iltihap türüdür.

Kemik İltihabı (Osteomyelit) Nedir?

Osteomyelit hastalığı kemik iltihabı olarak adlandırılan bir hastalıktır. Özellikle kemik iliğinde oluşan iltihap, enfeksiyon hastalığını oluşturuyor. Bakteri ve mantarlardan dolayı oluşan bu iltihap türü, birçok nedenden dolayı ortaya çıkabiliyor. Özellikle yaralanma ve cerrahi operasyon sonrası kemiklerde iltihaplar oluşabiliyor. Bilindiği üzere iltihaplar kan yoluyla da kolayca bulaşabiliyor. Kemiklerde görülen iltihap bazı kötü alışkanlıklardan dolayı meydana gelebiliyor. Bu iltihap türü ateş ve ağrıyla kendini belli edebiliyor. Özellikle kişiler gündelik hayatında zor bir süreç yaşayabiliyor. Tedavi edilmediği sürece kendini sürekli olarak tekrarlayan bir sağlık sorunudur.

Belirtiler görüldüğünde mutlaka tedavi edilmesi gerekir. Kemik iltihabı olan kişiler bazen belirti göstermeyebilir. Kemiğinde iltihap olan kişiler uzun süre bu durumu fark edemiyor ve sinsi bir şekilde hastalık ilerliyor. Yaşanan bu durumlarda hastalar iltihabın ilerlemesiyle belirti vermeye başlayabiliyor. Başka bir hastalıktan dolayı hastaneye giden kişiler kemiklerinden iltihap olduğunu şans eseri öğrenebiliyor. Kemik iltihaplarının net görülen bazı belirtileri vardır. Bu belirtiler sonrası mutlaka gerekli muayene işlemlerinin gerçekleştirilmesi gerekir.

Osteomyelit Belirtileri Nelerdir? Tedavisi Nasıl Yapılır?

Herkesin merak ettiği osteomyelit hastalığının insanları olumsuz etkileyen bazı belirtileri vardır. Bu belirtiler görüldüğünde mutlaka tedavi edilmesi için hastanelere gidilmesi gerekir. İltihaplar bir enfeksiyon hastalığı olduğundan insan vücuduna olan etkisi oldukça fazladır. Kemik iltihabı olan kişilerde görülebilecek bazı belirtiler şu şekildedir;

Haberin Devamı

● Enfeksiyon
● Kemik ağrıları
● Yüksek ateş
● Titreme
● Yorgunluk
● Halsizlik
● Hareket kısıtlılığı


Bu belirtiler bazen kendini ilerleyen seviyelerde gösterebilir. Her ne kadar belirtileri başka hastalıklara benzese de, kesin tanı koyulması için kişilerin hastanede muayene olması gerekir. Doktorlar iltihap durumunda antibiyotik tedavisi uygular. Bunun dışında çok ciddi olan durumlarda cerrahi operasyonlar yapılabilir.

Yazarlar